Connect with us

Društvo

ZEMLJAČE, ŠTA TO ŠETAŠ NA POVOCU? Svi gledaju životinjicu u Železniku, a niko ne zna šta je – NIJE LASICA! (FOTO)

Objavljeno

-

Čovek šeta neobičnu životinju, Foto: Printscreen/Instagram/serbialive_beograd

Fotografija prolaznika sa ovim neobičnim kućnim ljubimcem osvanula je na društvenim mrežama


Neverovatna scena zatekla je danas prolaznike u Železniku.

Naime, muškarac je na povocu šetao čudnu životinjicu za koju su mnogi spekulisali da je rakun ili lasica, ali onda se ispostavilo nešto treće.

Naime, radi se o feretu. Feret je afrički tvor koji se u SAD nalazi na trećem mestu po zastupljenosti kućnih ljubimaca odmah iza pasa i mačaka. Fereti spadaju u domaće, a ne divlje zivotinje i ne smeju se puštati u prirodu jer u njoj neće sami opstati.

POGLEDAJ:  OVI DELOVI BEOGRADA DANAS OSTAJU BEZ VODE: Odmah spremite ZALIHE

Fereti su lepi, veseli i zahvalni kućni ljubimci, ne prave veliku buku, oglašavaju se vrlo tiho, ali su i velika odgovornost. Vrlo okretne, spretne i inteligentne životinje koje brzo uče.

Njihovo držanje od vlasnika zahteva veliku pažnju, puno ljubavi, slobodnog vremena ali i novca. Ne preporučuju se kao kućni ljubimci deci ispod 10 godina starosti, ljudima koji često nisu kod kuće i nemaju dovoljno slobodnog vremena. S njima je potrebno baviti se, družiti, igrati i zabavljati.

POGLEDAJ:  Patrijarh Porfirije na Božić, na ručku sa siromašnim građanima

Fotografija prolaznika sa ovim neobičnim kućnim ljubimcem osvanula je na društvenim mrežama.

FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/SERBIALIVE_BEOGRAD

Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

DANAS SPC I VERNICI SLAVE PRVOG JEVANĐELISTU: Ne zaboravite da se pomolite uz ove reči, zaštitnik je ovih ljudi!

Objavljeno

-

Objavio

Matijevdan, Foto: Printscreen/youtube

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve


Srpska pravoslavna crkva (SPC) i njeni vernici slave dana Svetog apostola i jevanđelistu Mateja. Ovaj dan u crkvenom kalendaru je označen podebljanim, crnim slovom.

Matej je bio Jevrejin i bogati poreznik i sakupljao je prihode na putu koji je od Kapernauma prelazio iz Galileje u Siriju. Danas je, kažu, dobro pročitati Jevanđelje koje je on napisao, ali i platiti sve poreze i dugove.

POGLEDAJ:  BEOGRAD: Uhapšen LAŽNI PRIPADNIK VOJSKE SRBIJE! Godinama varao LJUDE za stanove, a upleo je i PREDSEDNIKA

Poreznici nisu bili omiljeni u narodu, koji ih nije cenio i držao ih je za korupmirane i obredno nečiste. Matejev život se promenio kada ga je Isus Hrist pozvao da ga sledi, a kasnije ga je Hrist uvrstio među 12 apostola.

Naoružan božanskom silom, propovedao je hrišćanstvo i isceljivao bolesne, izgonio đavole, lečio gubave i vaskrsavao mrtve.

Matej je bio očevidac i svedok Isusovog života i zemaljske smrti, vaskrsenja i uznošenja na nebo. Apostol je, po prijemu Svetog Duha, prvo propovedao jevanđelje u Palestini, u Jerusalimu i okolini.

POGLEDAJ:  NEVIĐENI SKANDAL U JUTARNJEM PROGRAMU: Ovog puta Šešelj je napao Marića, VODITELJ NAPUSTIO STUDIO!

Po odlasku iz Jerusalima propovedao je hrišćanstvo u Makedoniji, Siriji, Etiopiji.

Prema predanju, Sveti apostol Matej je napisao prvo jevanđelje – Sveto jevanđelje po Mateju, te se naziva i jevanđelist Matej.

Matej se smatra zaštitnikom carinika, poreznika, bankara i računovođa. Slava Sveti Matej – Matijevdan, rasprostranjena je među Srbima u Hercegovini. Uprava carina Srbije obeležava Matijevdan kao svoju krsnu slavu od 2001. godine.

POGLEDAJ:  DRAMA U KLINIČKOM CENTRU U NIŠU, OBEZBEĐENJE REAGOVALO! Pacijenti bili u nervnom rastrojstvu, u hodniku ko u PAKLU!

Kaže se da Sveti Matej nikada nije jeo meso, nego se hranio povrćem, voćem i žitaricama.

Ovu molitvu danas bi trebalo izgovoriti:

– Usredno ot mitnici ko zvavšemu vladicje Hristu, javlšusja na zemlji čelovjekom za blagost, tomu posljedovav, apostol izbranij javilsja jesi i blagovjestnik jevangelija vseljenjej veleglasen. Sego radi čtima čestnuju pamjat, tvoju, Mateje bogoglagoljive, moli milostivago Boga, da grjehov ostavljenije podast dušam našim.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h