Connect with us

Društvo

ZAŠTITNIK GRAĐANA POSETIO MIKU ALEKSIĆA U PRITVORU! Otkriveno o čemu su pričali

Objavljeno

-

Foto: Youtube/printscreen

Razgovor je usledio nakon što se Zaštitniku pritužbom obratio Aleksićev advokat Zoran Jakovljević.


Zaštitnik građana Zoran Pašalić razgovarao je u sredu, tokom posete Okružnom zatvoru u Beogradu, sa poznatim učiteljem glume Miroslavom Aleksićem, koji je u pritvoru od sredine januara zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Pašalić je sa Aleksićem razgovarao o uslovima u kojima boravi i tretmanu koji ima u zatvoru, navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Razgovor je usledio nakon što se Zaštitniku pritužbom obratio Aleksićev advokat Zoran Jakovljević.

Pašalić je u Okružnom zatvoru u Beogradu obišao i prostorije u kojima se nalaze pritvorenici i razgovarao sa još nekoliko njih o smeštaju i načinima na koje mogu da ostvare svoja prava, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Espreso

Društvo

SMRT ČOKOLADI! Jezivo OTKRIĆE povuklo PROIZVODNJU iz NAJVEĆE svetske FABRIKE ove vrste

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Profimedia


Salmonela je u čokoladi pronađena u ponedjeljak, a izvor kontaminacije je u lecitinu, sastojku koji se koristi kao emulgator u proizvodnji čokolade


U najvećoj fabrici čokolade na svetu u belgijskom gradu Vizeu pronađena je salmonela. Švajcarski gigant Beri Kalebaut, koji je vlasnik kompanije, obavestio je danas belgijske vlasti da su prekinuli proizvodnju i da povlače svu čokoladu koju su proizveli od 25. juna ove godine.

Naglasili su i da komuniciraju sa svim svojim klijentima koji su možda dobili čokoladni proizvod sa salmonelom, prenosi CBS News. Kompanija „Barry Callebaut“ distribuira čokoladu velikim kompanijama kao što su Nestle, Modelez, Hershey i Unilever.

Portparol kompanije rekao je agenciji AFP da je zaustavljena proizvodnja u fabrici koja proizvodi tečnu čokoladu u veleprodajnim serijama za 73 klijenta.

– Proizvodnja čokolade u „Wiezeu“ ostaje obustavljena do daljeg. O tome smo obavestili belgijsku agenciju za sigurnost hrane AFSCA-u – rekao je on.

Salmonela je u čokoladi pronađena u ponedjeljak, a izvor kontaminacije je u lecitinu, sastojku koji se koristi kao emulgator u proizvodnji čokolade.

Iz kompanije kažu da će sprovesti detaljnu analizu i da će dezinfikovati svoje proizvodne linije.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h