Connect with us

Društvo

Vučić: Veliki dan, otvaramo i drugu bolnicu za četiri meseca

Objavljeno

-

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je danas veliki dan za zemlju jer se u Kruševcu posle samo četiri meseca izgradnje otvara i druga velika kovid bolnica.


„Ponosan na naše radnike, lekare, medicinsko osoblje, na snagu naše države. Živela Srbija“, navedeno je u objavi na Instagram profilu Budućnostsrbijeav.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas, u 11.00, otvaranju nove kovid bolnice u Kruševcu.

Nova bolnica u Kruševcu ima kapacitet 500 kreveta.

Janković: Nova bolnica će rasteretiti zdravstveni sistem

Značaj otvaranja nove kovid bolnice u Kruševcu je veliki jer će se na taj način rasteretiti zdravstveni sistem, izjavio je danas direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković i dodao da je nova bolnica u Kruševcu veoma moderna i da ima kapacitet 500 kreveta.

Gostujujući na Pinku, Janković je naveo da će tu raditi i ekipe klinike koju vodi i istakao da je deset anesteziologa i dosta anestetičara i medicinskih sestara intenzivne nege već u Kruševcu i da su spremni da posle otvaranja bolnice prime prve pacijente.

Naveo je da su to već „prekaljeni borci“ koji su lečili najteže obolele pacijente od korona virusa i koji umeju da rukuju, kako je istakao, najmodernijom opremom koja će biti u Kruševcu, a koja je slična onoj koja već postoji u Kliničkom centru Niš.

„Osim njih, tu će biti i lekari internisti, prvenstveno pulmolozi, infektolozi tako da će Klinički centar u Nišu sigurno narednih nekoliko nedelja, a verovatno i meseci, koordinisati radom i obučavati oko 120 lekara i oko 500 medicinskih sestara koji su primljeni za rad u novoj bolnici u Kruševcu“, rekao je Janković.

Pojasnio je da će u intenzivnu negu nove bolnice u Kruševcu dolaziti pacijenti koji će prethodno proći trijažu.

„Tamo neće dolaziti pacijenti od kuće, već iz čitavog sistema bolnica sa juga“, dodao je Janković.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

MUSTAFA (25) UPALIO SVOG STOJADINA NA +40 I ZAPUCAO NA MORE: Nema ko ga ne zna, PUT PREŠAO BEZ STRAHA! (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mustafa, Foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO


Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku


Mustafa Čobo (25) mladić iz Kaknja, svojim Stojadinom stigao je na hrvatsku obalu. Čobo je poznat po svojoj ljubavi prema starim Zastavama, a vlasnik je i jednog Yugo servisa u Bosni i Hercegovini.

Izgleda da njemu ne smetaju visoke temperature širom Hrvatske. Iako njegov Stojadin nema klimu, na kojoj mnogi ljudi u današnje vrijeme insistiraju tokom vožnje automobilom, Mustafa je seo u svoje vozilo i krenuo na more.

Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku:

“Zastavom po Hrvatskoj. Hvala na prvom susretu u Živogošću. Hvala na lepom druženju. Postoji li iko da me ne poznaje u Hrvatskoj. I da me nije ugostio”, napisao je uz fotografije.

foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO

Posetio je Makarsku, Bašku Vodu, Živogošće, a put dug 222 kilometara prešao je, kaže, bez problema i straha.

“Svaki automobil zahteva pažnju i redovno održavanje, pa tako i Stojadin. Uopše ne razmišljam hoće li se pokvariti, samo na Jadranu sam prešao 600 kilometara, ne računajući dolazak iz Kaknja, a tu treba računati i povratak, tako da će sve skupa izaći na preko 1.000 pređenih kilometara”, rekao je on za Hayat.

Podsetimo, Mustafa nije prvi ove godine!

„Skidam kapu gospodinu“, „Alal vera, burazeru, to je podvig, bez klime“, samo su neki od komentara ispod fotografije iz Lefkade, a upućeni su vlasniku jednog stojadina koji je ovim autom stigao u Grčku i privukao ogromno interesovanje na Fejsbuku.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h