Connect with us

Politika

VUČIĆ: Nemoralno je da prihodi kompanija nekoga ko je na vlasti budu veći od 600 miliona evra!

Objavljeno

-

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Jedno od pitanja Vučiću bilo je i da li će se obračunati sa oligarsima bliskim njegovoj stranci.


Da prihodi nečjih kompanija tokom obavljanja vlasti budu više od 600 miliona evra, i to samo oni koji su dostupni, ne računajući ćerke kompanije, toliko je nemoralno da nemam reči, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Neki postupci se vode, a zašto po različitim stvarima tužioci nisu podizali optužnice, to je pitanje za njih. To je i pitanje reformi pravosuđa i tužilačkog sistema izvedenih 2009“, rekao je Vučić za Večernje novosti, na pitanje zašto Dragan Djilas ne odgovara ako je zaista stekao enormno bogatstvo pod sumnjivim okolnostima, kako se tvrdi.

Na konstataciju da iz svega proizilazi da je najveću štetu naneo bivši ministar Saša Dragin, jer je jedini u zatvoru, predsednik Srbije dodaje: „Svakako da nije tako. Tu postoji licemerje, jer kada dirnete u bilo koga od njih, kaže se da to radite samo zato što su vaši politički protivnici. Drugo licemerje je spoljnog faktora koji vrši pritisak na tužilačke organe da se ne gone oni iz prethodnig režima, već oni iz sadašnjeg. Pogledajte, recimo, čime se hvali predsednik Višeg suda u Beogradu. Time čime se on odnosi, kao čovek bih se stideo. To je slika i prilika onih koji do danas odlučuju u nasem pravosuđu i tu nema velike filozofije“.

Jedno od pitanja Vučiću bilo je i da li će se obračunati sa oligarsima bliskim njegovoj stranci.

„Svako ko je počinio krivično delo, nece biti zaštićen. Ovo što je urađeno u proteklim mesecima i to što su se iza rešetaka našla opasna imena od Vlade Japanca do Eleza i drugih, novo je i ohrabrujuće za državu i građane“.

Vučić je svestan i da ima ljudi koji se kriju iza njegovog imena da bi završili „kombinacije“.

„To je veliki krug i ima ih u celoj Srbiji. Na dnevnom nivou, odlaze kod nekog i kažu: ovo je Vučić rekao, a ja ih nisam čuo ni video jedno tri godine. Da se ubijem zbog toga ne mogu, osim da zamolim ljude da ne veruju nikome i da rade po zakonu“, naglasio je predsednik Srbije.


NIJE ISTINA TO ŠTO ŠEŠELJ KAŽE O LONČARU! Predsednik otkrio o kakvim TAJNAMA JE REČ!


Izvor: Espreso

Politika

Vučić: Peta zemlja povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Objavljeno

-

Objavio

Vučić, Foto: RTV Pink printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti


Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare da je peta zemlja povukla jednostrano priznanje nezavisnosti Kosova.

– Zaustavite se ljudi. I samo da vam kažem, imamo i petu zemlju koja je povukla priznanje Kosova, i čekam da krenu da se učlane negde, pa ćemo to da vam pokažemo – rekao je predsednik srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji se nalazi u trodnevnoj poseti Srbiji.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h