Connect with us

Politika

VUČIĆ: Nemoralno je da prihodi kompanija nekoga ko je na vlasti budu veći od 600 miliona evra!

Objavljeno

-

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Jedno od pitanja Vučiću bilo je i da li će se obračunati sa oligarsima bliskim njegovoj stranci.


Da prihodi nečjih kompanija tokom obavljanja vlasti budu više od 600 miliona evra, i to samo oni koji su dostupni, ne računajući ćerke kompanije, toliko je nemoralno da nemam reči, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Neki postupci se vode, a zašto po različitim stvarima tužioci nisu podizali optužnice, to je pitanje za njih. To je i pitanje reformi pravosuđa i tužilačkog sistema izvedenih 2009“, rekao je Vučić za Večernje novosti, na pitanje zašto Dragan Djilas ne odgovara ako je zaista stekao enormno bogatstvo pod sumnjivim okolnostima, kako se tvrdi.

Na konstataciju da iz svega proizilazi da je najveću štetu naneo bivši ministar Saša Dragin, jer je jedini u zatvoru, predsednik Srbije dodaje: „Svakako da nije tako. Tu postoji licemerje, jer kada dirnete u bilo koga od njih, kaže se da to radite samo zato što su vaši politički protivnici. Drugo licemerje je spoljnog faktora koji vrši pritisak na tužilačke organe da se ne gone oni iz prethodnig režima, već oni iz sadašnjeg. Pogledajte, recimo, čime se hvali predsednik Višeg suda u Beogradu. Time čime se on odnosi, kao čovek bih se stideo. To je slika i prilika onih koji do danas odlučuju u nasem pravosuđu i tu nema velike filozofije“.

Jedno od pitanja Vučiću bilo je i da li će se obračunati sa oligarsima bliskim njegovoj stranci.

Advertisement

„Svako ko je počinio krivično delo, nece biti zaštićen. Ovo što je urađeno u proteklim mesecima i to što su se iza rešetaka našla opasna imena od Vlade Japanca do Eleza i drugih, novo je i ohrabrujuće za državu i građane“.

Vučić je svestan i da ima ljudi koji se kriju iza njegovog imena da bi završili „kombinacije“.

„To je veliki krug i ima ih u celoj Srbiji. Na dnevnom nivou, odlaze kod nekog i kažu: ovo je Vučić rekao, a ja ih nisam čuo ni video jedno tri godine. Da se ubijem zbog toga ne mogu, osim da zamolim ljude da ne veruju nikome i da rade po zakonu“, naglasio je predsednik Srbije.


NIJE ISTINA TO ŠTO ŠEŠELJ KAŽE O LONČARU! Predsednik otkrio o kakvim TAJNAMA JE REČ!


Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Politika

Sramota opozicije u Bačkoj Palanci: Brutalno izviždana sestra tragično preminulog dečaka (FOTO/VIDEO)

Objavljeno

-

Foto: NS Uživo

Skupu su prisustvovali i opozicionari iz Beograda poput Zorana Lutovca i Zdravka Ponoša

Danas je u Bačkoj Palanci održan skup dela opozicije povodom nedavne tragične smrti Aleksandra Mijaljkovića.

Na skupu se prisutnima obratila i rođena sestra tragično preminulog dečaka, Zorana Mijaljković, koja je ovom prilikom pročitala potresno pismo svoje majke.

U pismu je majka dečaka, Ivana Mijaljković apelovala u ime porodice na sve građane, novinare i političke činioce da se tragičan slučaj koji je zadesio porodicu Mijaljković ne koristi u političke svrhe i dnevna politička prepucavanja.

Međutim, delu opozicije očigledno ništa nije sveto, pa su prostačkim dobacivanjem i salvom zvižduka dočekali reči sestre preminulog dečaka. Ovom prilikom su opozicionari dobacivali da je pismo majke sastavio predsednik opštine Branislav Šušnica.

Advertisement

Takođe, prisutnima su se obratili i Miroslav Tubaković iz stranke Zdravka Ponoša koji je u
jedno i komšija porodice Mijaljković.

Foto: NS Uživo

Svojih pet minuta slave u ovoj tragediji su dočekali i Dragan Petrović koji je promenio nekoliko političkih stranaka, kao i Željko Pejčić, koji je tvrdio da je dobio otkaz u JKP Komunalprojekt, iako je dokazano da je to netačna informacija.

Skupu su prisustvovali i opozicionari iz Beograda poput Zorana Lutovca i Zdravka Ponoša.

Advertisement

Još jednom apelujemo, na sve učesnike u društvenom i političkom životu da ne zloupotrebljavaju jednu strašnu tragediju zarad prikupljanja jeftinih političkih poena.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h