Connect with us

Društvo

Vučević: Veliki dan za Novi Sad, postavljamo standarde, idemo korak dalje u zaštiti trudnica i beba

Objavljeno

-

Foto: Printscreen Instagram

Ova ambulanta je smeštena u jednom od najlepših delova Novog Sada


Gradonačelnik Miloš Vučević objavio je na svom instragam profilu da su danas otvorili rekontruisani dom zdravlja.

– Da su nama u Novom Sadu deca, majke i porodica nešto najvrednije, zna već cela Srbija, ali mi se ne zadovoljavamo postignutim, već „dižemo lestvicu“ i na ovom polju. Danas smo otvorili rekonstruisani dom zdravlja u Almaškoj ulici, koji je sada adaptiran za potrebe Gradskog centra za unapređenje reproduktivnog zdravlja. Ovaj centar će imati i regionalni značaj, plan je da se tamo objedine sve aktivnosti specifične za unapređenje reproduktivnog zdravlja i za podršku Programu sprovođenja populacione politike. On će služiti i kao centar za edukaciju zdravstvenih radnika, prosvetnih radnika, učenika osnovnih i srednjih škola u Vojvodini, koji će u svojim sredinama, nakon edukacije, sprovoditi aktivnosti u cilju unapređenja reproduktivnog zdravlja. U planu je formiranje tri nova savetovališta: Škole roditeljstva, Škole za bake i deke i Savetovališta za dojenje, kao i formiranje posebne ambulante za juvenilnu ginekologiju za devojke od 15 do 19 godina.

Ova ambulanta je smeštena u jednom od najlepših delova Novog Sada i pripada zaštićenoj okolini celine nazvane „Almaški kraj“ koja je pod ingerencijom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada kao objekat od vrednosti, gde se nalazi najveća pravoslavna crkva u gradu, čuvena Almaška crkva sagrađena 1797. godine, kao i zgrada Matice Srpske. Rekonstruisan prostor se u potpunosti uklapa u autentičan izgled ovog dela Novog Sada, a unutar zdanja obezbeđen je prostor namenjen Udruženju Almašana i njihovim akcijama za unapređenje i zaštitu ove jedinstvene celine našeg grada. U ovu važnu investiciju iz grada smo uložili više od 38 miliona, a republika nas je pomogla sa dodatnih 16,6 miliona dinara. Siguran sam da će naš trud biti prepoznat i da rode što češće posećivati naš divan grad. – napsao je Vučević.

Izvor: Espreso

Društvo

MUSTAFA (25) UPALIO SVOG STOJADINA NA +40 I ZAPUCAO NA MORE: Nema ko ga ne zna, PUT PREŠAO BEZ STRAHA! (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mustafa, Foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO


Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku


Mustafa Čobo (25) mladić iz Kaknja, svojim Stojadinom stigao je na hrvatsku obalu. Čobo je poznat po svojoj ljubavi prema starim Zastavama, a vlasnik je i jednog Yugo servisa u Bosni i Hercegovini.

Izgleda da njemu ne smetaju visoke temperature širom Hrvatske. Iako njegov Stojadin nema klimu, na kojoj mnogi ljudi u današnje vrijeme insistiraju tokom vožnje automobilom, Mustafa je seo u svoje vozilo i krenuo na more.

Fotografijama uz Stojadina pohvalio se na Fejsbuku:

“Zastavom po Hrvatskoj. Hvala na prvom susretu u Živogošću. Hvala na lepom druženju. Postoji li iko da me ne poznaje u Hrvatskoj. I da me nije ugostio”, napisao je uz fotografije.

foto: FACEBOOK/SCREENSHOT/MUSTAFA JUGO

Posetio je Makarsku, Bašku Vodu, Živogošće, a put dug 222 kilometara prešao je, kaže, bez problema i straha.

“Svaki automobil zahteva pažnju i redovno održavanje, pa tako i Stojadin. Uopše ne razmišljam hoće li se pokvariti, samo na Jadranu sam prešao 600 kilometara, ne računajući dolazak iz Kaknja, a tu treba računati i povratak, tako da će sve skupa izaći na preko 1.000 pređenih kilometara”, rekao je on za Hayat.

Podsetimo, Mustafa nije prvi ove godine!

„Skidam kapu gospodinu“, „Alal vera, burazeru, to je podvig, bez klime“, samo su neki od komentara ispod fotografije iz Lefkade, a upućeni su vlasniku jednog stojadina koji je ovim autom stigao u Grčku i privukao ogromno interesovanje na Fejsbuku.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h