Connect with us

Politika

Vučević: Ponosan sam na sve ono što je Novi Sad danas – grad kulture i ljubavi prema umetnosti

Objavljeno

-

Miloš Vučević, Foto: Miloš Vučević Instagram

Ponosan sam na sve ono što je Novi Sad danas – grad kulture, ljubavi prema umetnosti i građana koji su uvek raspoloženi da tu ljubav pruže

Pod vedrim nebom našeg lepog Novog Sada večeras se tačno u 20.22 sata začula milozvučna melodija, koju su „rodili“ naš virtouz Stefan Milenković i Vojvođanski simfonijski orkestar na Bulevaru Mihajla Pupina, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

– Uživao sam dok su se ređala dela velikana klasične muzike, a novosadski „Korzo“ uveličao je dirigent Aleksandar Marković, maestro bogate evropske karijere. Ponosan sam na sve ono što je Novi Sad danas – grad kulture, ljubavi prema umetnosti i građana koji su uvek raspoloženi da tu ljubav pruže – istakao je Vučević.

Izvor: Espreso

POGLEDAJ:  Mali: MMF potvrdio da smo na pravom putu da još brže napredujemo
Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Skupštine Beograda sledeće nedelje o rebalansu budžeta

Objavljeno

-

Objavio


BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je četvrtu sednicu gradskog parlamenta za 28. septembar, a na dnevnom redu će biti rebalans budžeta za 2022. godinu, saopštila je Gradska uprava.


Navodi se da će pred odbornicima biti još Izmena odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini, te Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021. godinu.

POGLEDAJ:  RAČUN ZA STRUJU MOŽE DA VAM BUDE SKORO NULA: Evo kako da vam to POĐE za RUKOM, energetičar za Espreso SVE OBJASNIO!

Na dnevnom redu su takođe Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Novi Beograd i Dopuna odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije „Vinča”, kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljača sekundarnih sirovina na ovoj deponiji.

Odbornici će razmatrati niz drugih predloga odluka, među kojimia su Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj miliciji i Predlog odluke o dopuni odluke o određivanju komunalnih delatnosti, te predlog osnivanja javnog komunalnog preduzeća „Beogradski park“ za upravljanje parkovima na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica, kao i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu.

POGLEDAJ:  RHMZ IZDAO 2 HITNA UPOZORENJA: U nekim delovima zemlje upaljen METEOALARM, temperatura će ići i preko 40 STEPENI

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda i Predlog izmena i dopuna plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd” d.o.o. Beograd.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h