Connect with us

Društvo

VUČEVIĆ O DARI IZ JASENOVCA: Ne dopustimo nekom sličnom zlu da se opet pojavi!

Objavljeno

-

Foto: PINK PRINTSCREEN

Hvala svima koji su radili na filmu „Dara iz Jasenovca“, napravili su veliko delo.


Sa mukom sam zadržavao emocije dok sam gledao ovaj potresan film o stradanju srpskih, jevrejskih i romskih mučenika, nevinih žena i dečice, u tom paklu na zemlji koji se zvao Jasenovac i Stara Gradiška. Nažalost, čekali smo kao narod 70 godina da istina o ovom epskom gubilištu konačno bude na filmskoj traci dostupna svima, ali nikad nije kasno da se setimo patnje naših predaka iz zloglasne NDH i te stradalne istorije koja nije bila tako davno. Uvek moramo naći snagu i hrišćansko milosrđe u sebi da oprostimo, ali sećanje mora da ostane. I sav bol, patnja i tuga na tom užasnom mestu će nas zauvek opominjati da ne dopustimo nekom sličnom zlu da se ponovo pojavi.

Hvala svima koji su radili na filmu „Dara iz Jasenovca“, napravili su veliko delo. Pokoj duši onima koji su nestali u vihoru ove strahote, njihove su duše svih ovih godina lutale među nama. Da se nikad ne ponovi i da se nikad ne zaboravi!


Devojka (17) pokušala da se ubije, SKOČILA KROZ PROZOR BOLNICE, doktori joj se bore za život


Izvor: Espreso

Društvo

DANAS ĆEMO LAKŠE DISATI, RHMZ UPOZORIO NA PLJUSKOVE: Evo kakvo vreme čeka Srbiju

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija,foto: Zorana Jeftić


U Srbiji će danas biti svežije i pretežno sunčano, dok će na jugu i istoku ponegde biti kratkotrajne kiše, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod


Vetar će biti slab i umeren, na severu i istoku pre podne povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i svežije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare, srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h