Connect with us

Društvo

VOZAČI OPREZNO: Bez zadržavanja na naplatnim rampama, moguća pojava magle i odrona!

Objavljeno

-

Magla, Foto: Youtube/printscreen

Postoji mogućnost pojave magle na putevima


Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, a vozačima se savetuje opreznost zbog mogućnosti pojave magle i odrona na pojedinim deonicima, saopšteno je danas iz JP ““Putevi Srbije““.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Auto-put E-763, Ub – Obrenovac, u smeru ka Obrenovcu, od danas do 7. marta, od 8 do 16 časova, radovi u pokretu, na ispiranju kišne kanalizacije u zaustavnoj saobraćajnoj traci.

Advertisement

Auto-put E-75, na deonici petlja Požarevac – petlja Velika Plana (od km 264+050 do km 292+870, pun profil autoputa) od 3. do 9. marta, od 8 do 16 časova, istražni radovi za potrebe rehabilitacije. U zoni radova za saobraćaj će biti povremeno zatvorena preticajna ili vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati u slobodnoj saobraćajnoj traci.

Auto-put E-763, do 10. marta, od 9.30 do 17 sati, radovi na ITS opremi, prvo u smeru ka Čačku u tunelu „Savinac“, a nakon toga u tunelu „Brđani“, zatim u smeru ka Beogradu, radovi prvo u tunelu „Brđani“ a zatim u tunelu „Savinac“. Saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom dok će za saobraćaj biti zatvorena vozna saobraćajna traka.

Na teritoriji Požege zbog mogućih osulina savetujemo oprez pri vožnji i prilagođenu brzinu kretanja na državnim putevima I B reda broj 21 i I B reda broj 23.

Na teritoriji Zaječara učestali odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na Ðerdapskoj magistrali, na putevima II A reda broj 221 (klisura Koretanac) i II A reda broj 222 (prilaz Babinom Zubu) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Advertisement

MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA PREDLAŽE POTPUNO ZATVARANJE: Od samo jednog presudnog faktora zavisi šta će biti


Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

OVAKVO NEŠTO NIJE VIĐENO NA NEBU IZNAD SRBIJE! Ljudi masovno SLIKALI, prizor ostavio sve u ČUDU (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mesec, Foto: Espreso

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca


Tokom večeri na nebu iznad Srbije mogao se videti koncentrični krug oko Meseca, koji je sudeći po objavama zbunio mnoge korisnike društvenih mreža.

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca.

Međutim, reč je o fenomenu koji se stručno naziva „halo efekat“.

Mesečev halo i mesečeva korona nastaju na sličan način kao i duga – prelamanjem svetlosti na kristalima leda ili kapljicama vode u gornjim slojevima atmosfere.

Advertisement

Halo ima oblik velikog prstena koji okružuje Mesec.

Nastaje prelamanjem svetlosti Meseca na kristalima leda u oblacima na velikim visinama. Mehanizam nastanka ovih kristala leda nije u potpunosti poznat ali svi oni imaju približno isti oblik šestougla i slične dimenzije.

Nastaju u cirusima, oblacima koji se nalaze na visini od oko 6000 metara, brzim zaleđivanjem kapljica vode.
Izvor: Espreso
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h