Connect with us

Društvo

VOZAČI OPREZNO: Bez zadržavanja na naplatnim rampama, moguća pojava magle i odrona!

Objavljeno

-

Magla, Foto: Youtube/printscreen

Postoji mogućnost pojave magle na putevima


Na naplatnim stanicama na auto-putevima u Srbiji nema zadržavanja vozila, a vozačima se savetuje opreznost zbog mogućnosti pojave magle i odrona na pojedinim deonicima, saopšteno je danas iz JP ““Putevi Srbije““.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta, na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je 60 minuta, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Auto-put E-763, Ub – Obrenovac, u smeru ka Obrenovcu, od danas do 7. marta, od 8 do 16 časova, radovi u pokretu, na ispiranju kišne kanalizacije u zaustavnoj saobraćajnoj traci.

Auto-put E-75, na deonici petlja Požarevac – petlja Velika Plana (od km 264+050 do km 292+870, pun profil autoputa) od 3. do 9. marta, od 8 do 16 časova, istražni radovi za potrebe rehabilitacije. U zoni radova za saobraćaj će biti povremeno zatvorena preticajna ili vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati u slobodnoj saobraćajnoj traci.

Auto-put E-763, do 10. marta, od 9.30 do 17 sati, radovi na ITS opremi, prvo u smeru ka Čačku u tunelu „Savinac“, a nakon toga u tunelu „Brđani“, zatim u smeru ka Beogradu, radovi prvo u tunelu „Brđani“ a zatim u tunelu „Savinac“. Saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom dok će za saobraćaj biti zatvorena vozna saobraćajna traka.

Na teritoriji Požege zbog mogućih osulina savetujemo oprez pri vožnji i prilagođenu brzinu kretanja na državnim putevima I B reda broj 21 i I B reda broj 23.

Na teritoriji Zaječara učestali odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na Ðerdapskoj magistrali, na putevima II A reda broj 221 (klisura Koretanac) i II A reda broj 222 (prilaz Babinom Zubu) gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.


MEDICINSKI DEO KRIZNOG ŠTABA PREDLAŽE POTPUNO ZATVARANJE: Od samo jednog presudnog faktora zavisi šta će biti


Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Društvo

DANAS ĆEMO LAKŠE DISATI, RHMZ UPOZORIO NA PLJUSKOVE: Evo kakvo vreme čeka Srbiju

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija,foto: Zorana Jeftić


U Srbiji će danas biti svežije i pretežno sunčano, dok će na jugu i istoku ponegde biti kratkotrajne kiše, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod


Vetar će biti slab i umeren, na severu i istoku pre podne povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 27 do 30 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i svežije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 28 stepeni Celzijusa.

Očekivana biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na hronične bolesnike, naročito astmatičare, srčane bolesnike i osobe sa varirajućim krvnim pritiskom. Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h