Connect with us

Društvo

VOZAČI, BUDITE OPREZNI: Na snazi IZMENE saobraćaja zbog radova NA PUTEVINA

Objavljeno

-

Radovi na putu, Foto: Filip Plavčić

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka dok se saobraćaj odvija voznom saobraćajnom trakom


Saobraćaj je uglavnom umerenog intenziteta a zbog moguće kiše na severu Bačke i Banata vozači mogu očekivati mokre deonice na kojima je potrebno usporiti vožnju, upozorio jeAuto-moto savez Srbije.

Na planinama magla može smanjivati vidljivost i ispod 100 m što je takođe, razlog za sporijom i opreznijom vožnjom, poručuje AMS S. AMS S saopštava i da se produžavaju do 10. decembra radovi na pojačanom održavanju dela auto-puta na deonici petlja Ražanj – petlja Pojate, u zoni petlje Ražanj, u smeru Niš-Beograd.

U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, smer Niš do Beograd, neposredno pre petlje Ražanj dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom, smer Beograd – Niš, između službenih prolaza.

Isključenje iz smera Niša ka petlji Ražanj omogućeno je na novootvorenom službenom prolazu. Za saobraćaj je zatvoren jedan krak petlje Ražanj – uključenje iz smera Ražnja ka Beogradu, zbog radova na sanaciji potpornih zidova i asfalterskih radova u zoni petlje Ražanj. Vozila iz smera Ražnja preusmeravaju se na alternativni put preko koga je moguće naknadno uključenje na auto-put na petlji Pojate.

Advertisement

Produžavaju se radovi do 15. decembra i na rekonstrukciji deonice Kostojevići – Varda. Radovi se izvode tokom svetlog dela dana, a saobraćaj se povremeno odvija naizmeničnim propuštanjem vozila tokom izvođenja radova. Do 2. decembra u toku svetlog dela dana izvodiće se radovi u sklopu redovnog održavanja na deonici petlja Inđija – petlja Batajnica, u smeru Novi Sad –Beograd.

U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka dok se saobraćaj odvija voznom saobraćajnom trakom. Prema informacijama Uprave granične Policije na putnilkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Na teretnim terminalima vozila čekaju na Horgošu 120 minuta na izlazu iz zemlje, na Bogojevu, Rači i Gradini 60 minuta, na Batrovcima 240, a na prelazu Šid 300 minuta. Na ostalim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

ZA MIR SVOJE DUŠE, SUTRA OBAVEZNO URADITE OVO! Praznujemo jednog od NAJUČENIJIH SVETITELJA

Objavljeno

-

Crkva, Foto: Aleksandra Čolić

Srpska pravoslavna crkva i vernici sutra obeležavaju dan posvećen prenosu moštiju Svetog Jovana Zlatoustog


Sveti Jovan Zlatousti u Srbiji se smatra jednim od najučenijih svetitelja, pa se veruje da sutra svaki vernik treba da uzme neku dragu knjigu i iz nje pročita makar deo.

U nekim krajevima Srbije još se i danas veruje da žene na praznik Svetog Jovana Zlatoustog ne smeju da u ruke uzimaju vunicu, konac ili igle, jer ovaj svetitelj ne želi da one na njegov praznik rade već da se svi podjednako, uz neku dobru knjigu, opuste i posvete duhovnom razvoju pre nego materijalnom bogaćenju.

Ako već uspete da pobegnete od obaveza u ovom stresnom vremenu, prošetajte i do crkve. Zapalite sveću u čast Svetog Jovana Zlatoustog i pomolite mu se. Videćete, nakon toga sve će vam u životu ići lakše.

Praznik ovog svetitelja još se obeležava i 26. novembra, a današnji dan je posvećen prenosu njegovih moštiju iz jermenskog sela Komana u Carigrad 438. godine.

Advertisement

Sveti Jovan Zlatousti poštuje se u celom hrišćanskom svetu. Bio je patrijarh u Carigradu i autor knjige „O sveštenstvu“, kao i nekoliko veoma cenjenih beseda zbog čega je i dobio nadimak „Zlatousti“. Vernici sa naših prostora još ga nazivaju i „zlatnom trubom Pravoslavlja“ zbog upornosti i žara kojima je u svojim govorima ljudima ukazivao na snagu i ispravnost hrišćanstva.

Predanje kaže da je bio veoma cenjen među običnim narodom kome se rado obraćao i tumačio mu Sveto pismo.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h