Connect with us

Vesti

Sve bolji uslovi za bavljenje sportom u opštini Bačka Palanka

Objavljeno

-

Foto: Pokrajinska Vlada

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas sportsku halu u Gajdobri, u opštini Bačka Palanka, u kojoj je Pokrajinska vlada sa 17,4 miliona dinara finansirala ugradnju sistema za grejanje i ventilaciju, kao i sanaciju dela ravnog krova.


„Ova investicija je omogućila odlične uslove da se meštani Gajdobre bave sportom i u zimskom periodu“, istakao je ovom prilikom Basta.

On je dodao da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nastaviti sa ulaganjem u sportsku infrastrukturu u AP Vojvodini.

„Obići ćemo opštine u Vojvodini kako bismo sagledali potrebe u ovoj oblasti i maksimalno iskoristili potencijal u sportu koji imamo“, kazao je Basta dodajući da će i nadalje akcenat biti i na školskom sportu.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica naglasio je da je u protekle četiri godine mnogo toga urađeno kada je u pitanju unapređenje sportskih sadržaja u toj opštini.

On je naveo da je pored sportske sale u Gajdobri otvorena i sportska dvorana u Pivnicama, zatim nova hala u Despotovu, a u toku su radovi na izgradnji sportske hale pri OŠ „Sveti Sava“ u Mladenovu.

„Opština Bačka Palanka je poznata kao sportska sredina, koja je dala mnogo reprezentativaca. Posebnu brigu vodimo o školskom sportu, koji predstavlja bazu, a sa izgradnjom sale u školi u Mladenovu sva mesta u našoj opštini imaće adekvatne uslove za bavljenje sportom“, naveo je Šušnica

Sportska hala u Gajdobri građena je od 1996. do 2018. godine, kada su deca, sportisti i rekreativci konačno dobili objekat u kojem imaju kvalitetne uslove za bavljenje sportom.

Pre tri godine Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, sa 1,2 miliona dinara, sufinansirao je i opremanje hale u Gajdobri višenamenskim semaforom, setom za odbojku, rukometnim golovima, kao i sudijskim stolicama za odbojku i pokretnim koševima i zaštitnim mrežama.

Finansirana je, takođe, obnova i opremanje otvorenog košarkaškog terena u Gajdobri.

Izvor: Dnevnik

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Hronika

HOROR U ŽARKOVU: Izboden muškarac

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/Instagram/192.rs


Policija je na licu mesta, a više detalja biće poznato nakon uviđaja

Muškarac (38) je danas izboden nožem danas u naselju Žarkovo u ulici Leposave Vujošević, prenosi Telegraf.rs.

On je sa ubodnom ranom na desnoj butini prevezen kolima Hitne pomoći u Urgentni centar.

Policija je na licu mesta, a više detalja biće poznato nakon uviđaja.

Kako se saznaje, ubadanju je prethodila svađa, pa zatim tuča, u toku koje je jedan od učesnika izvukao nož i ubo drugog u butinu.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h