Connect with us

Vesti

PLJAČKAJU I U VREME SAHRANE: U selu Sivac u kulskoj opštini lopovi sve bezočniji, a krađe sve vrednije

Objavljeno

-

Foto: Z.R

QUKRADEN novac namenjen za lečenje deteta, opljačkana kuća u vreme dok je porodica sahranjivala svog člana… To su neka od nedela koja su se u poslednje vreme dogodila u Sivcu, u opštini Kula, svedočeći o bezočnosti počinilaca i o tome da nije reč o sitnim seoskim krađama, jer vrednost oduzete imovine doseže i do 10.000 evra.


Najnovija krađa dogodila se ove sedmice u marketu „Koktel“ na uglu ulica Svetozara Markovića i JNA. Snimak sa kamere pokazao je da su pljačku pred ponoć počinila dva starija maloletnika ili mlađa punoletnika, koja su kamenom razbila stakla na ulazu u prodavnicu i sa pulta kod kase odnela kutiju sa dobrovoljnim prilozima za lečenje jednogodišnje devojčice.

– Sramota je da im nije bitan život deteta. Pokušali su da ukradu i pazar, ali im to nije uspelo – kaže jedna od prodavačica.

Da lopovima ništa nije sveto, potvrdila je i pljačka za koju je iskorišćena sahrana. Dok se porodica na groblju opraštala od pokojnika, provalnici su ušli u praznu kuću i iz nje izneli oko 10.000 evra, laptop i neke druge vredne stvari.

– Najbednije je to što su uzeli i 2.000 dinara iz garderobe pokojnika, koja je porodici vraćena iz bolnice – napominje direktor sivačkog JKP „Radnik“ Željko Madžarev.

Oko 10.000 evra je ukradeno i iz kuće radnice ovog preduzeća, dok je bila na poslu. Poljoprivrednik Jovica Nićetin kaže da su lopovi 11 puta provaljivali u njegovo domaćinstvo – osam puta u dvorište i tri puta u kuću, iz koje su odneli 80.000 dinara. Velike količine novca su pokupljene i iz domova Katice Viole i supružnika Dubravke i Negovana Pavkova.

– Razbili su kuću pajserom i odneli oko 5.000 evra, koje je suprug trebalo da isplati prevozniku šećerne repe. Smešno je što su ukrali i pekmez iz špajza. Ostavili su dobro vidljive tragove u blatu, ali u policiji govore da ne mogu da ih nađu – kaže Dubravka.

TEŠKO PREPOZNATI

U policiji navode da rade na rasvetljavanju svih krađa, ali su poharani meštani ogorčeni što lopovi nisu već otkriveni, navodeći da se „otprilike zna ko su počinioci“. Jedan od pljačkaša marketa imao je kapuljaču, a drugi je bio gologlav. Iako je snimak sa kamere jasan, dosad nisu prepoznati.

Izvor: Novosti

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ekonomija

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE NARODNE BANKE: Tiče se kursa EVRA za danas

Objavljeno

-

Novac, Foto: Profimedia, Stefan Jokić, Zorana Jevtić


Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,39966 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara, dok je najveća vrednost dinara preme evru bila 4. jula, kada se evro mogao kupiti za 117,3896 dinara.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h