Connect with us

Vojvodina

Mesna zajednica Mladost i Hram Svetog Save pozivaju na proslavu Badnjeg dana

Objavljeno

-

PANČEVO – Mesna zajednica Mladost i Hram Svetog Save u Pančevu pozivaju sugrađane na proslavu Badnjeg dana, 6. januara.

Sveta liturgija održaće se od 7.30, a osvećenje i paljenje badnjaka u 16 časova. Za najmlađe su pripremljeni slatkiši, a za starije kuvano vino i rakija, uz veliki vatromet.

“Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo na osvećenje i paljenje badnjaka u porti hrama Svetog Save u naselju Mladost u Pančevu i da svojim prisustvom uveličate taj događaj. Sa željom da bude što lepši i svečaniji dan uoči najvećeg i najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića očekujemo vas 6. januara u 16 časova”, navodi u svom pozivu MZ Mladost Pančevo.

 

 

Advertisement

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Vest Mesna zajednica Mladost i Hram Svetog Save pozivaju na proslavu Badnjeg dana objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Vesti

VRŠAC NA UDARU VREMENSKIH NEPOGODA: Sektor za vanredne situacije MUP izdao upozorenje

Objavljeno

-

Foto: Stefan Stojanović

Prognozira se da će nas najintenzivnije padavine zateći danas, sa količinama od 20-40 mm kiše za kratko vreme, sa većom verovatnoćom pojave u popodnevnim i večernjim satima

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je izdao obaveštenje za Grad Vršac i naseljena mesta, koje upozorava na potencijalne vremenske nepogode i nalaže potrebne preventivne i operativne korake. Na osnovu podataka Republičkog hidrometeorološkog zavoda, izdato je upozorenje za područje Srbije na predstojeće vremenske nepogode.

Prognozira se da će nas najintenzivnije padavine zateći danas, sa količinama od 20-40 mm kiše za kratko vreme, sa većom verovatnoćom pojave u popodnevnim i večernjim satima. Predviđa se mogućnost pojave poplavnog talasa, šteta na usevima, problemima u saobraćaju, rizik od udara groma, prekid u vezama i elektronskoj opremi, kao i rizik od požara.

Stoga, mole se građani da se pridržavaju sledećih saveta i mera:

– Ograničiti prisustvo u blizini vodotokova i mesta podložnih bujičnim vodama.

– Izbegavati šetnje u Gradskom parku i na Vršačkim planinama.

– Kontaktirati Sektor održavanja javnih površina preko dežurnog službenika na prijavnici JKP „Drugi oktobar“ (0608435200) u slučaju problema na objektima i u gradskom jezgru.

Advertisement

Ove mere se primenjuju u saradnji sa Inspekcijskim organima, nadležnim službama i preduzećima. Koordinisano i stručno dejstvovanje je od suštinskog značaja u prevazilaženju potencijalnih posledica.

Zajedno sa nadležnim organima, Sektor za vanredne situacije MUP-a obaveštava javnost da će se pratiti razvoj situacije i preventivne mere prilagođavati na osnovu najnovijih informacija.

Uz molbu za razumevanje i strpljenje građana, ovo obaveštenje ima svrhu da podigne svest o potencijalnim rizicima i pomogne u poduzimanju neophodnih mera predostrožnosti.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h