Connect with us

Vesti

LISICA VIĐENA NA ŠTRANDU Šetala između kabina kao da je SAMA U DIVLJINI

Objavljeno

-

Foto: NS Uživo

Na novosadskoj plaži Štrand viđena je lisica koja sasvim opušteno i lagano šeta Štrandovskim stazama.


Lisica je snimljena pored kabina i čini se kako joj sunce neobično prija, s obzirom da deluje razigrano i poletno.

Foto: RAS

Naime, stanovnici Novog Sada sve češće imaju susrete sa životinjama kojima nije svojstvena urbana sredina kao mesto za život. Više puta je zabeleženo da u grad, pogotovo delove grada koji izlaze na Dunavu preko reke dođu divlje svinje, na određeno vreme, ali bi se reklo da se jedna životinjska vrsta koja ne pripada gradu počela odomaćivati između zgrada i bučnog saobraćaja, a to su lisice, prenosi nsuzivo.

Da podsetimo, „Blic“ je već pisao kako lisice sve češće zalaze u neke od najurbanijih delova drugog najvećeg grada u Srbiji.

Kako je tada rekla dr Olivera Bjelić Čabrilo, redovni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta, ljudske aktivnost menjaju namenu prirodnih staništa životinja, uništavaju ih kroz zagađanje i destrukciju, te nije retkost poslednjih godina da dolazi do uništavanja prirodnih staništa gde su životinje pronalazile hranu, sklonište i mesto za razmnožavanje.

Tada smo upozorili da slične „susrete“ sa lisicama imaju i stanovnici Limana, te ne treba da čudi što je jedna odlučila da poseti i gradsku plažu „Štrand“.

Izvor: Blic/Srbijauzivo.com

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ekonomija

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE NARODNE BANKE: Tiče se kursa EVRA za danas

Objavljeno

-

Novac, Foto: Profimedia, Stefan Jokić, Zorana Jevtić


Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,39966 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara, dok je najveća vrednost dinara preme evru bila 4. jula, kada se evro mogao kupiti za 117,3896 dinara.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h