Connect with us

Vesti

LEPE VESTI ZA VOJVODINU: „U ovoj i narednoj godini biće gotovo više od 21 kilometra lokalnih puteva“

Objavljeno

-

Igor Mirović, Foto: Printscreen Tanjug

Nastavljamo dalje još jačim tempom jer nas očekuje i izgradnja autoputeva širom Vojvodine što je projekat od nacionalnog značaja i u čemu smo dali važan doprinos učešćem u pripremi projekata


Pokrajinska vlada će u ovoj i narednoj godini završiti izgradnju više od 21 kilometra lokalnih puteva u Zapadno-bačkom okrugu što će stanovnicima Apatina, ali i Sombora i Kule omogućiti bolje povezivanje i veću bezbednost u saobraćaju.

U toku su radovi na putu Stapar-Sivac, kao i na putu Kupusina-Bački Monoštor. Narednih dana posetiću vredne neimare i uveriti se u tempo i kvalitet radova.

– U proteklih pet godina uspeli smo da, iz sredstava pokrajinskog budžeta, rekonstruišemo više od 150 km lokalnih puteva na teritoriji Vojvodine i time pomognemo lokalni razvoj u manjim sredinama.

 

View this post on Instagram

 

Advertisement

A post shared by Igor Mirović (@igor.mirovic)

Nastavljamo dalje još jačim tempom jer nas očekuje i izgradnja autoputeva širom Vojvodine što je projekat od nacionalnog značaja i u čemu smo dali važan doprinos učešćem u pripremi projekata.

Hvala svima na zajedništvu i velikom trudu!!!!! Srbija ide napred velikom brzinom, a Vojvodina prednjači i učestvuje u razvoju svim srcem!!!!!- napisao je Mirović na društvenim mrezama.

Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Vesti

Bregu i Mogerini potpisale Memorandum o razumevanju između RCC-a i Koledža Evrope

Objavljeno

-

Objavio

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu i rektorka Koledža Evrope (College of Europe) Federika Mogerini potpisale su danas u Tirani Memorandum o razumevanju o razvoju i daljem jačanju saradnje dve institucije.

„Izgradnja ljudskog kapitala, zapošljavanje, osposobljavanje i usavršavanje mladih su jedni od prioriteta rada RCC, pa je, stoga, glavni cilj ovog Memoranduma da Savetu omogući da godišnje obezbedi punu stipendiju za jednog studenta ili studentkinju iz jugoistočne Evrope na kampusu Koledža Evrope u Tirani“, rekla je Bregu.

U saopštenju koje je objavio RCC navodi se da je Bregu kazala da prvi put pokrenuta inicijativa nadopunjava sve ono na čemu je rađeno u okviru programa za mlade.

„Izuzetno nam je drago da je RCC odlučilo novim programom stipendiranja podržati Koledž Evropeu istorijskom činu osnivanju našeg novog kampusa u Tirani“, kazala je Mogerini.

Mogerini je kazala da je misija koledža dalja evropska integracija i da se podudara sa misijom RCC-a koji „od svog osnivanja neumorno radi na punoj evropskoj integraciji svojih članova“.

Advertisement

Stipendija koju obezbeđuje RCC obuhvatiće će školarinu, smeštaj i hranu, kao i, između ostalog, akademska studijska putovanja.

Izbor studenta, odnosno studentice za stipendiju vršiće se na osnovu prijava i u skladu sa uslovima koledža a nastava počinje u avgustu.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h