Connect with us

Vojvodina

Božićni koncert učenika OŠ “Sava Maksimović” u Mramorku

Objavljeno

-

MRAMORAK – Učenici OŠ „Sava Maksimović“ iz Mramorka su u sali škole izveli svečani program pod nazivom „Božićni koncert“.

Program je otvorio hor, pesmama „Anđeli pevaju“, „Marijo slavna“ i „Božić, Božić“ koji je pripremila nastavnica muzičke kulture Violeta Pomar.

Učenice 2. razreda Dejana Nika i Katarina Bošković recitovale su pesme „Novogodišnja čestitka“ Dragoslava Antić i „Deda Mraz“, Nenada Bajića, pripremala ih je učiteljica Rodika Sterijan.

Učenici 1. i 2. razreda koji pohađaju časove rumunskog jezika sa elementima nacionalne kulture pevali su pesmu “Astăzi sa născut Hristos”, a učenici 3. i 4. razreda pesmu ”O ce veste minunată”, pripremila ih je nastavnica rumunskog jezika Marinika Purić.

 

Advertisement

 

Jovana Nika , učenica 7. razreda, izvela je kompoziciju „Labudovo jezero“, zatim se orkestar predstavio kompozicijama Šedrik i Mizet J.S.Baha koji je pripremila nastavnica Violeta Pomar.

Program su obogatili gosti iz Deliblata, učenici muzičkih škola:

Marko Radosavljević – Preludijum, Jelena Pomar – „Joy to the world“, Katarina Pomar – „We wiš You a mery čristmas“, Danica Božin – zabavljač, Teodora Crevar i Milica Krčulj.

Učenici, roditelji i nastavnici su uživali u svečanom programu koji je bio upriličen povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

Advertisement

 

 

Rumunska pravoslavna crkva tradicionalno je obeležila Božić po gregorijanskom kalendaru 25. decembra 2022. godine. Oko pedeset učenika OŠ “Sava Maksimović“ iz Mramorka koji pohađaju časove rumunskog jezika sa elementima nacionalne kulture učestvovalo je u svečanoj božićnoj misi. Učenici su izveli prigodan program na rumunskom jeziku koji je pripremila nastavnica rumunskog jezika Marinika Purić – recital i božićne pesme, uz muzičku pratnju učitelja Lućijana Čolaka.

Učenici su na kraju svečanog programa dobili prigodne novogodišnje paketiće.

Advertisement

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Vest Božićni koncert učenika OŠ “Sava Maksimović” u Mramorku objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

VRŠAC NA UDARU VREMENSKIH NEPOGODA: Sektor za vanredne situacije MUP izdao upozorenje

Objavljeno

-

Foto: Stefan Stojanović

Prognozira se da će nas najintenzivnije padavine zateći danas, sa količinama od 20-40 mm kiše za kratko vreme, sa većom verovatnoćom pojave u popodnevnim i večernjim satima

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je izdao obaveštenje za Grad Vršac i naseljena mesta, koje upozorava na potencijalne vremenske nepogode i nalaže potrebne preventivne i operativne korake. Na osnovu podataka Republičkog hidrometeorološkog zavoda, izdato je upozorenje za područje Srbije na predstojeće vremenske nepogode.

Prognozira se da će nas najintenzivnije padavine zateći danas, sa količinama od 20-40 mm kiše za kratko vreme, sa većom verovatnoćom pojave u popodnevnim i večernjim satima. Predviđa se mogućnost pojave poplavnog talasa, šteta na usevima, problemima u saobraćaju, rizik od udara groma, prekid u vezama i elektronskoj opremi, kao i rizik od požara.

Stoga, mole se građani da se pridržavaju sledećih saveta i mera:

– Ograničiti prisustvo u blizini vodotokova i mesta podložnih bujičnim vodama.

– Izbegavati šetnje u Gradskom parku i na Vršačkim planinama.

– Kontaktirati Sektor održavanja javnih površina preko dežurnog službenika na prijavnici JKP „Drugi oktobar“ (0608435200) u slučaju problema na objektima i u gradskom jezgru.

Advertisement

Ove mere se primenjuju u saradnji sa Inspekcijskim organima, nadležnim službama i preduzećima. Koordinisano i stručno dejstvovanje je od suštinskog značaja u prevazilaženju potencijalnih posledica.

Zajedno sa nadležnim organima, Sektor za vanredne situacije MUP-a obaveštava javnost da će se pratiti razvoj situacije i preventivne mere prilagođavati na osnovu najnovijih informacija.

Uz molbu za razumevanje i strpljenje građana, ovo obaveštenje ima svrhu da podigne svest o potencijalnim rizicima i pomogne u poduzimanju neophodnih mera predostrožnosti.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy