Connect with us

Vojvodina

Božićni koncert učenika OŠ “Sava Maksimović” u Mramorku

Objavljeno

-

MRAMORAK – Učenici OŠ „Sava Maksimović“ iz Mramorka su u sali škole izveli svečani program pod nazivom „Božićni koncert“.

Program je otvorio hor, pesmama „Anđeli pevaju“, „Marijo slavna“ i „Božić, Božić“ koji je pripremila nastavnica muzičke kulture Violeta Pomar.

Učenice 2. razreda Dejana Nika i Katarina Bošković recitovale su pesme „Novogodišnja čestitka“ Dragoslava Antić i „Deda Mraz“, Nenada Bajića, pripremala ih je učiteljica Rodika Sterijan.

Učenici 1. i 2. razreda koji pohađaju časove rumunskog jezika sa elementima nacionalne kulture pevali su pesmu “Astăzi sa născut Hristos”, a učenici 3. i 4. razreda pesmu ”O ce veste minunată”, pripremila ih je nastavnica rumunskog jezika Marinika Purić.

 

Advertisement

 

Jovana Nika , učenica 7. razreda, izvela je kompoziciju „Labudovo jezero“, zatim se orkestar predstavio kompozicijama Šedrik i Mizet J.S.Baha koji je pripremila nastavnica Violeta Pomar.

Program su obogatili gosti iz Deliblata, učenici muzičkih škola:

Marko Radosavljević – Preludijum, Jelena Pomar – „Joy to the world“, Katarina Pomar – „We wiš You a mery čristmas“, Danica Božin – zabavljač, Teodora Crevar i Milica Krčulj.

Učenici, roditelji i nastavnici su uživali u svečanom programu koji je bio upriličen povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

Advertisement

 

 

Rumunska pravoslavna crkva tradicionalno je obeležila Božić po gregorijanskom kalendaru 25. decembra 2022. godine. Oko pedeset učenika OŠ “Sava Maksimović“ iz Mramorka koji pohađaju časove rumunskog jezika sa elementima nacionalne kulture učestvovalo je u svečanoj božićnoj misi. Učenici su izveli prigodan program na rumunskom jeziku koji je pripremila nastavnica rumunskog jezika Marinika Purić – recital i božićne pesme, uz muzičku pratnju učitelja Lućijana Čolaka.

Učenici su na kraju svečanog programa dobili prigodne novogodišnje paketiće.

Advertisement

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Vest Božićni koncert učenika OŠ “Sava Maksimović” u Mramorku objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vojvodina

Raspored službi i paljenja badnjaka u Pančevu

Objavljeno

-

PANČEVO – Na Badnji dan, u Preobraženskoj crkvi u Pančevu biće služeno praznično večernje i paljenje badnjaka u 15 sati. U ponoć će biti služena prva božićna liturgija.

I u Svetouspenskom hramu u Pančevu liturgija s paljenjem badnjaka počinje u 15:30 časova.

Na Misi, u Crkvi Svetog Save, paljenje badnjaka biće u 16 sati. U naselju Strelište, u porti crkve paljenje badnjaka biće u 17:30 časova.

U manastiru Vojlovica liturgija na Badnji dan počeće u 7 sati, na Božić u 8.30, kao i 8. i 9. januara.

U Starčevu će paljenje badnjaka biti organizovano u 15 sati u porti hrama Svetog Pantelejmona, a u 16:30 sati kod hrama Ognjene Marije (u izgradnji) u centru Starčeva.

U Omoljici večernja služba sa osvećenjem i paljenjem badnjaka biće organizovano u 15 časova.

Advertisement

Mesna zajednica Jabuka zajedno sa Hramom Svetog proroka Ilije organizuje Badnje veče. Večernja služba održaće se u 17:30 časova, a paljenje badnjaka u 18 časova. Posle toga na platou ispred Mesne zajednice svi će moći da se ugreju kuvanim vinom, a najmlađi će dobiti Badnje paketiće, uz bogat vatromet i muzički program.

Paljenje badnjaka ispred pravoslavne crkve u Ivanovu će se održati u 17 časova.

Na Božić, u subotu, 7. januara, i u Uspenskom hramu i Preobraženskoj crkvi u Pančevu, sveta liturgija biće služena od 9.30, dok će večernje praznično bogosluženje početi u 17 sati.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Vest Raspored službi i paljenja badnjaka u Pančevu objavljena je na sajtu Vojvodina uživo.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy