Connect with us

Vesti

Bačkopalančan nije dočekao Hitnu pomoć, na žalost korona bila brža

Objavljeno

-

Foto: RTV

Korona virus ne prestaje da hara Srbijom, a brojke sa zaraženim svakim danom su sve veće.


Bačka Palanka je jedna od kritičnijih opština u Srbiji, a jedan lokalni portal preneo je pismo sugrađanke koja je nedavno izgubila oca, a mi to prenosimo u celosti.

– Tog 01.12.2020. godine zora nije još ni svanula a mom ocu koji se borio za dah bila je hitna služba Doma zdravlja iz Bačke Palanke, dala injekciju i otišla dalje svojim poslom.

Svakim časom do daha je sve teže dolazio…

Sestra i ja smo na smenu dolazile da bi dežurale jer hitna pomoć vise nije htela da dođe.

Advertisement

Majka koja je imala kovid za to vreme je u nekoliko navrata zvala, molila, plakala da dođe hitna pomoć i da mu pomogne, ali su odbijali jer imamo koronu. Doktor koji je stigao sa juga Srbije je neprijatnim tonom odbijao da dođe i radi svoj posao.

Ostaje mučno pitanje da li imaju zaštitna odela, maske, rukavice za ljude koji umiru i od drugih bolesti?

I stigli su …. posle mnogo poziva majke, sestre, komšije… stigli su nekoliko minuta pre 18h… bilo je kasno.

Mom ocu je konstantovana smrt u 18h.

Sistem je pukao, a ja sam ostala bez voljenog oca.

Advertisement

Ostaje gorak ukus, bol, neverica i pitanje da li bi on bio sa nama i dalje da su ljudi koji su položili Hipokratovu zakletvu radili svoj posao i da zdravstveni sistem funkcioniše u ova zlurada vremena.

Pišem ovo i znam da mog oca vise ništa vratiti neće, ali se nadam da niko više neće morati da trpi ovakvu bol i gubitak jer sistem ne funkcioniše. Napisala je Jovana Tomičić

Izvor: BackaPalankavesti.com

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Marko

    decembar 11, 2020 at 2:31 pm

    Stoka palanačka

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Protest Srbije protiv nasilja, traže poništavanje izbora u Beogradu

Objavljeno

-

Objavio

Ispred Gradske skupštine u Beogradu na poziv koalicije „Srbija protiv nasilja“ koja tvrdi da je na izborima došlo do krađe, večeras su se okupili građani da bi odbranili izbornu volju.

Tepić najavila štrajk glađu

Narodna poslanica i jedna od nosilaca liste „Srbija protiv nasilja “ Marinika Tepić obratila se iz zgrade Republičke izborne komisije, gde su ona i još nekoliko poslanika pušteni da uđu, i ponovila da neće priznati rezultate izbora.

„Ušli smo u RIK kao narodni poslananici jer ne smemo da priznamo beogradske izbore, imamo stotine primedbi, bilo je mnogo glasača iz susednih zemalja, ministar policije druge države glasao je na izborima za Beograd. Imamo stotine primedbi pišu se prigovori, Miroslav Aleksić i ja ostajemo ovde duže vreme i započinjemo štrajk glađu“, rekla je Tepić, preneo je N1.

Kako se na snimku čulo, poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, rekao je da njih dvoje neće biti sami i da će im se pridružiti i ostali, a sa njima su još i Vladimir Obradović, Srđan Milivojević i Borisav Novaković.

Marinika Tepić je dodala da je predsednika RIK Vladimira Dimitrijevića pitala kakao je moguće da na beogradskim izborima glasa ministar policije jedne strane zemlje, i da je njegov odgovor bio „na osnovu prebivališta“.

Advertisement

„To je u potpunosti protivzakonito. Kako visoki državni funkcioner jedne strane zemlje može da ima državljastvo i prebivalište u drugoj zemlji. To je protivno zakonima“, istakla je Tepić.

Jajima na zgradu RIK-a

Građani koji smatraju da su izbori u Beogradu ozbiljno pokradeni okupili su se ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) u Kralja Milana 14, a u jednom trenutku je na prozore ovog zdanja poletelo nekoliko jaja.

Predstavnici liste „Srbija protov nasilja“ odmah su reagovali i preko megafona su zamolili građane da više ne bacaju jaja na zgradu Narodne skupštine u Ulici kralja Milana, gde je sedište RIK-a.

Nešto pre toga, poslanici sa ove liste su ušli u zgradu Narodne skupštine kako bi Republičkoj izbornoj komisiji predali dokaze o nepravilnostima tokom jučerašnjih izbora, koji su, kako kažu, uticali na rezultat.

Obradović: Spremili smo dokaze

Kandidat za gradonačelnika te koalicije Vladimir Obradović rekao je da su svi bili svedoci nepravilnosti koje su se juče dešavale i da neće prihvatiti rezultate beogradskih izbora.

Advertisement

„SNS i SPS uprkos tome nisu u mogućnosti da formiraju vlast, ali nevezano nepravilnosti se moraju otkloniti. Spremili smo dokaze koji na nepravilnosti ukazuju i sada ćemo ih sa zahtevom za poništavanje odneti u Republičku izbornu komisiju“, rekao je Obradović.

Okupljeni nose parole „Hoću moj glas“, „Beograd pokraden od Kurte i Murte“ i zviždanjem u pištaljke izražavaju nezadovoljstvo zbog dešavanja na jučerašnjim izborima.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h