Connect with us

Vesti

Vladimir Obradović traži da se objasni smena Jokanović Ivanović sa čela građevinske inspekcije

Objavljeno

-

Član Privremenog organa Beograda Vladimir Obradović izjavio je danas da je podneo zahtev načelnici Gradske uprave Mirjani Radenović i sekretarski nadležnoj za inspekcijske poslove Sonji Božović da objasne po kom osnovu i zbog čega je smenjena Nataša Jokanović Ivanović sa čela građevinske inspekcije.

Obradović je u pisanoj izjavi naveo da je ona smenjena po nalogu predsednika Privremenog organa Beograda Aleksandra Šapića.

„Neko ko je zaustavio nelegalnu gradnju Šapićevog prijatelja Mirjana Nešovića, bivšeg direktora njegovog vaterpolo kluba ili Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša i istaknutog člana SNS-a, koji je prijavio 154 fantomska birača na svojoj adresi, i neko ko je, kako se navodi u medijima, zatvorio još 150 divljih gradilišta širom Beograda, za to treba da bude nagrađen a ne smenjen“, ocenio je Obradović.

Prema njegovim rečima, inspektorka se očigledno „drznula“ da radi svoj posao, a ne da zatvori oči.

Obradović je kazao da na taj način Šapić i Srpska napredna stranka (SNS) žele da pošalju jasnu poruku zaposlenima u Gradskoj upravi da se ne treba držati zakona već naloga koji stižu iz njihove „koruptivne kuhinje koja radi u interesu bahatih investitora bliskih vlasti“.

Advertisement

„Aleksandar Šapić, koji uzurpira mesto u Starom dvoru jer nije dobio poverenje građana Beograda čak ni na pokradenim izborima, nema ni zakonsko ni moralno pravo da odlučuje o sudbinama zaposlenih koji pokušavaju da rade svoj posao na normalan način u ovom haotičnom okruženju“, ocenio je Obradović.

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h