Connect with us

Društvo

„VIRUS NE RADI SAMO DO 22H“: Dr Grujičić otkrila zašto je TEK SADA primila VAKCINU i šta misli od PROPUSNICAMA!

Objavljeno

-

Danica Grujičić, Foto: TV Prva printskrin

Ona je kritikovala antivakserske grupe, istakavši da je to svugde u svetu i da se desi da vam dođe jedan čovek i „kaže da ne dajete deci MMR vakcinu“


Naime, ona je prva osoba koja je primila vakcinu „Sputnjik“ proizvedenu na Institutu Torlak. Kako kaže, oseća se dobro.

– Dobro sam. Do pola 11 sam bila na klinici, 30 osoba pregledala… Nisam imala nikakvih problema. Verovala sam da ih neće ni biti – navela je dr Grujičić.

Kako je objasnila, primanje vakcine je odložila, jer je imala želju da promoviše Torlak, ali je i u međuvremenu imala kovid 19, a i bila je u kontaktu sa zaraženim osoba, te je imala i antitela.

Ona je kritikovala antivakserske grupe, istakavši da je to svugde u svetu i da se desi da vam dođe jedan čovek i „kaže da ne dajete deci MMR vakcinu“.

Dr Grujičić se osvrnula i na to što se pojavila njena lažna Fejsbuk stranica.

– Prijavila sam policiji, želim da tužim osobu. Primila sam vakcinu, a bila je priča da sam primila vitamin C, a to je toliko bolno… Uvek možete da pravite teoriju zavere. Oprezna sam kada su u pitanju vakcine… Radi se o bolesti koja dugo traje… Pitate se da li je to prirodan virus. U Južnoj Koreji su izdali časopis i mogli smo da dođemo do podataka, tamo su našli čak sedam mutacija. Čim toliko brzo mutira… Virus je napravljen, kada god čovek se igra Boga, dobije po nosu, samo pogledajte ko je najviše profitirao – navela je Grujičić.

– Torlak je sjajna ustanova i zašto je bio problem da se uloži novac i zato sam čekala (da primim vakcinu napravljenu u Torlaku), kazala je ona i navela da se nada da će ta ustanova povratiti poverenje građana u nju. Zašto bi Bil Gejts pričao o vakcini, šta on zna o tome, vi ne znate u šta je on ulagao – upitala je ona.

Ponovo je pozvala građane da se vakcinišu.

– Vakcina spasasva od respiratora, ali može da se desi i da iako ste vakcinisati, možete da završite na respiratoru. Uvek postoji neželjen efekat. Lekari koji ne veruju vakcini su u manjini, svako ima pravo na svoje mišljenje, Neprimerene izjave su stvorile ovakvu atmosferu – kazala je dr Grujičić i ponovila da vakcina štiti od teških oblika bolesti.

Ona je kritikovala i odluku da se uvede korišćenje kovid propusnica posle 22 sata.

– Zbunjujuća odluka. Virus ne radi do 10 uveče. Bolje da se zatvore klubovi. Gde god da sam otišla, videla sam da se pridržavaju mera. Kolegama u Batajnici puca kičma… Ako ste čovek, ne možete da gledate to. Apelujem još jednom, vakcinišite se – navela je Grujičić.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

AMSS IZDAO UPOZORENJE VOZAČIMA: Savetuje se poseban oprez na planinama

Objavljeno

-

Sneg, Foto: RINA


Od petlje Orlovača do tunela Lipak saobraćaj će se odvijati dvosmerno, biće preusmeren sa leve kolovozne trake na desnu u smeru ka Dobanovcima)


Zimski uslovi vožnje očekuju vozače pre svega na putevima u planinskim predelima, upozorava Automoto savez Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevima i graničnim prelazima.

AMSS navodi da u večernjim satima treba računati na niske temperature i poledicu, zbog čega će i uslovi za vožnju biti zahtevniji.

Kad je reč graničnim prelazima, prema poslednjim informacijama Uprave graničke policije teretna vozila čekaju tri sata Batrovcima, dva na Preševu i Šidu, sat i po na Horgošu i sat vremena prelazu Sremska Rača.

AMSS upozorava vozače da će do 13. decembra do 17 časova biti izmenjen režim saobraćaja zbog radova na ispitivanju instalirane opreme u tunelu Železnik i to na Obilaznici oko Beograda i to tako što će od petlje Ostružnica do petlje Orlovača biti zatvorena preticajna traka na desnoj kolovoznoj traci, a saobraćaj će se odvijati voznom trakom u smeru ka Bubanj Potoku)

Od petlje Orlovača do tunela Lipak saobraćaj će se odvijati dvosmerno, biće preusmeren sa leve kolovozne trake na desnu u smeru ka Dobanovcima).

U noći između 8. i 9. decembra u periodu od 22 do 3 časa, izvodiće se radovi na demontaži državnih zastavica na delu državnog puta od petlje Autokomanda do petlje Aerodrom, u smeru ka Šidu. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka, a saobraćaj će se odvijati u voznoj i zaustavnoj traci.

Izmenjen je režima saobraćaja na deonici petlja Žednik – petlja Bačka Topola zbog radova na rehabilitaciji kolovozne trake u smeru Subotica – Novi Sad, a saobraćaj iz pravca Subotice ka Novom Sadu preusmeren je u preticajnu traku suprotnog smera i odvija se dvosmerno.

AMSS podseća da je od juče od podne u saobraćaj puštena deonica Granični prelaz Horgoš – Novi Sad (desna kolovozna traka. Na toj deonici ograničenje brzine u zimskom periodu biće 100 km/h, zbog nedovršenih radova koji će se nastaviti nakon završetka zimske službe koja traje do 31. marta naredne godine ili ranije ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h