Connect with us

Vesti

Tužilaštvo u Novom Sadu odlučivaće o prijavi protiv Gruhonjića i Lalić Hegediš

Objavljeno

-

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu ustupilo je na nadležnost i dalje postupanje Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu stranke Zavetnici, podnetu 1. aprila 2024. godine protiv profesora Dinka Gruhonjića i novinarke Ane Lalić Hegediš zbog navodnog krivičnog dela „izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti“.

„Ovakva odluka je doneta imajući u vidu da je u oba slučaja prijavljeno krivično delo izvršeno u inostranstvu, u Dubrovniku, u Republici Hrvatskoj, na festivalu ‘Rebedu’, te da je Zakonikom o krivičnom postupku propisano da kada je krivično delo izvršeno van teritorije Republike Srbije, nadležan sud na čijem području osumnjičeni imaju prebivalište“, saopštilo je VJT.

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h