Connect with us

Vesti

Tepić: Građevinska inspektorka u Beogradu smenjena jer je zatvorila divlja gradilišta SNS ‘neimara’

Objavljeno

-

  Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je večeras da je dosadašnja čelnica građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, Nataša Jokanović Ivanović smenjena s te pozicije zato što je „radila po zakonu“ i zatvorila brojna divlja gradilišta u glavnom gradu. 

Tepić je u pisanoj izjavi navela da je takvim postupcima Jokanović Ivanović „stala na žulj nelegalnim ‘neimarima’ iz Srpske napredne stranke“, za koje kako je rekla, godinama postoje sumnje da kroz te objekte peru novac proistekao iz kriminala i krivičnih dela. 

„Nakon što je avgustu prošle godine zatvorila nelegalno gradilište bliskog saradnika Aleksandra Šapića, Mirjana Nešovića koje smo otkrili u Dobropoljskoj 11, saznajemo da je Jokanović Ivanović nedavno zatvorila i gradilište Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša, danas funkcionera SNS“, navela je potpredsednica SSP a prenela ta stranka. 

Tepić je najavila da će u narednim danim obavestiti tužilaštvo o „nelegalnim građevinskim dozvolama“ čije je poništenje tražila dosadašnja čelnica građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda. 

„Umesto da bude nagrađena zbog suzbijanja divlje, nelegalne gradnje u Beogradu, zbog koje naš glavni grad unakažen, korumpiran i plen za gangove vladajuće partije, inspektorka Nataša Jokanović Ivanović je kažnjena jer je radila po zakonu i ponižena jer je čuvala Beograd“, ocenila je Tepić.

Advertisement

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h