Connect with us

Društvo

TAKMIČARU SE IZBLAMIRALI U „SLAGALICI“: Srbija je ostala u ŠOKU nakon OVOG ISPADA

Objavljeno

-


Obe reči su odbijene. Reč „pratioc“ nije pravilan oblik, reč glasi „pratilac“, dok reč „dvor“ nije bila moguća zbog toga što slovo V nije ni bilo ponuđeno.

Takmičari se namučili u najstarijoj igri u kvizu.

Jučerašnja epizoda kviza „Slagalica“ ostavila je sve bez teksta već u prvoj igri. Takmičari su ukrstili svoje znanje, ali ono sto su pokazali se baš „znanjem“ ne može nazvati. Gledaoci su ostali zatečeni nakog odgovora oba takmičara.

Naime, u igri „Slagalica“ gde je trebalo da nađu reč od slova P, T, A, NJ, C, I, R, U, I, D, O i R. Jedan od takm ičara je prijavio reč „pratioc“, a drugi je ponudio reč „dvor“.

Obe reči su odbijene. Reč „pratioc“ nije pravilan oblik, reč glasi „pratilac“, dok reč „dvor“ nije bila moguća zbog toga što slovo V nije ni bilo ponuđeno

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Društvo

JAKO BITAN PRAZNIK SLEDI SRBIMA, VEĆINA NE ZNA ŠTA TREBA DA SE URADI: Evo kada nam dolazi i šta NIKAKO NE SMEMO!

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Katherine Sanders

Postoji verovanje da se o ovom prazniku celokupna priroda preobražava pa se kaže – preobražava se i voda i gora


Preobraženje Gospodnje je u pravoslavlju poznato i kao letnje Bogojavljenje, jer su se i tada, kako piše u Jevanđelju, otvorila nebesa i začuo glas Boga Oca – „Ovo je Sin moj ljubezni… njega poslušajte“.

Isus, koji se preobrazio na Gori u prisustvu Mojsija i proroka Ilije, najavio je nebesku snagu nove vere i svoju ulogu Cara nad carevima koja nadilazi starozavetne zakone i proroke.

Na ikonama Preobraženja, koje se nalaze na svakom ikonostasu pravoslavnih hramova, slika se Gospod Isus Hristos na Gori okružen svetlošću, sa Ilijom, Mojsijem i trojicom apostola koji uplašeni leže na zemlji.

Preobraženje pada uvek u vreme Gospojinskog posta, pa su zato posne i pravoslavne trpeze.

U velikom broju pravoslavnih hramova u Srbiji, koji je posvećen ovom prazniku, iznosi se i blagosilja novi rod grožđa, koje se prema pravoslavnom srpskom običaju, prvi put jede na ovaj praznik.

U narodu se smatra da je Preobraženje dan kada se posljednji put kupa u rekama, jer se za ovaj praznik vezuje i smena godišnjih doba.

Postoji verovanje da se o ovom prazniku celokupna priroda preobražava pa se kaže – preobražava se i voda i gora.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h