Connect with us

Društvo

SVI GRAĐANI USKORO DOBIJAJU PAMETNA BROJILA: Zamena će doneti BENEFITE, ali to nije SVE

Objavljeno

-

Struja, Foto: Printscreen/youtube/newyorkpost

Za građane je sve besplatno, oni imaju samo korist i to višestruku i imaće mogućnost da budu i potrošači i proizvođači energije


Proizvođač pametnih brojila Vladan Lapčević istakao je da će uskoro svako domaćinstvo svoje brojilo zameniti pametnim, kao i da će ta zamena doneti mnogo više benefita građanima.

– Verujem da će biti u bliskoj budućnosti zamena brojila. Taj proces je dugačak, ali naša elektrodistribucija efikasno radi na tome. Mislim da će taj proces kod nas biti brzo zavšren. Kad kažem brzo, to je ipak proces od nekoliko godina. Prva faza je proizvodnja oko 200.000 brojila, tender uz pomoć evropske banke je u ranoj fazi, tako da ja očekujem da iduće godine bude priveden kraju i očekujemo da učestvujemo u njemu – kaže Vladimir Lopačić, proizvođač pametnih brojila.

On je naveo da je kod pametnih brojila gotovo nemoguće da se greške pojave.

– Ako pričamo o klasičnom merilu taj proces očitavanje je manuelan, dolazi do grešaka u prepisivanju i često kada se izdaju računi dolazi do grešaka. Kod pametnih brojila praktično je nemoguće da se pojave te greške, što je benefit za obe strane. Samo očitavanje pametnog brojila u svrhu izdavanja računa je jedan od benefita, tačnost se tu ne dovodi u pitanje. Postoje i druge stavke visoke funkcionalnosti, ono što je interesantno, ona prate kvalitet isporučene električne energije. Građani će uz pomoć brojila uspeti i da smanje potrošnu električne ene – kaže Vladan Lapčević, predstavnik proizvođača pametnih brojila.

Dobra vest je i da će građani pametna brojila dobiti potpuno besplatno.

– Za građane je sve besplatno, oni imaju samo korist i to višestruku i imaće mogućnost da budu i potrošači i proizvođači energije. Ovde svi dobijaju, smanjuje se štetan uticaj na prirodnu sredinu, imate jeftiniju proizvodnju, ovo je benefit za sve – naveo je Lapčević.

Izvor: Espreso

Advertisement

———-

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

AMSS IZDAO UPOZORENJE VOZAČIMA: Savetuje se poseban oprez na planinama

Objavljeno

-

Sneg, Foto: RINA


Od petlje Orlovača do tunela Lipak saobraćaj će se odvijati dvosmerno, biće preusmeren sa leve kolovozne trake na desnu u smeru ka Dobanovcima)


Zimski uslovi vožnje očekuju vozače pre svega na putevima u planinskim predelima, upozorava Automoto savez Srbije u najnovijem izveštaju o stanju na putevima i graničnim prelazima.

AMSS navodi da u večernjim satima treba računati na niske temperature i poledicu, zbog čega će i uslovi za vožnju biti zahtevniji.

Kad je reč graničnim prelazima, prema poslednjim informacijama Uprave graničke policije teretna vozila čekaju tri sata Batrovcima, dva na Preševu i Šidu, sat i po na Horgošu i sat vremena prelazu Sremska Rača.

AMSS upozorava vozače da će do 13. decembra do 17 časova biti izmenjen režim saobraćaja zbog radova na ispitivanju instalirane opreme u tunelu Železnik i to na Obilaznici oko Beograda i to tako što će od petlje Ostružnica do petlje Orlovača biti zatvorena preticajna traka na desnoj kolovoznoj traci, a saobraćaj će se odvijati voznom trakom u smeru ka Bubanj Potoku)

Od petlje Orlovača do tunela Lipak saobraćaj će se odvijati dvosmerno, biće preusmeren sa leve kolovozne trake na desnu u smeru ka Dobanovcima).

U noći između 8. i 9. decembra u periodu od 22 do 3 časa, izvodiće se radovi na demontaži državnih zastavica na delu državnog puta od petlje Autokomanda do petlje Aerodrom, u smeru ka Šidu. Za vreme izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena preticajna traka, a saobraćaj će se odvijati u voznoj i zaustavnoj traci.

Izmenjen je režima saobraćaja na deonici petlja Žednik – petlja Bačka Topola zbog radova na rehabilitaciji kolovozne trake u smeru Subotica – Novi Sad, a saobraćaj iz pravca Subotice ka Novom Sadu preusmeren je u preticajnu traku suprotnog smera i odvija se dvosmerno.

AMSS podseća da je od juče od podne u saobraćaj puštena deonica Granični prelaz Horgoš – Novi Sad (desna kolovozna traka. Na toj deonici ograničenje brzine u zimskom periodu biće 100 km/h, zbog nedovršenih radova koji će se nastaviti nakon završetka zimske službe koja traje do 31. marta naredne godine ili ranije ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h