Connect with us

Ekonomija

SUBVENCIJE ZA ZAMENU PROZORA I VRATA! Država će priteći u pomoć i građanima koji nemaju novca da plate struju!

Objavljeno

-

Strujomer, Foto: Profimedia

Iznose i poražavajuću statistiku naše zemlje, ali i načine na koje ona može da se reši.


Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike dala je više informacija o subvencija za energetsku efikasnost koja je prethodno najavljena.

Svi koji nemaju dovoljno ekonomskih prihoda da plate račune za struju, država će i tu „uskočiti“.

– Postojaće socijalne karte za energetski ugrožene. Obezbedićemo deo stanovništa koji ima problem da plati te obaveze -istakli su iz resornog ministarstva i dodali da će oni koji imaju prihoda, morati da revnosnije izmiruju svoje obaveze, jer deo tog novca se prenosi za dalje investicije u energetiku.

Iznose i poražavajuću statistiku naše zemlje, ali i načine na koje ona može da se reši.

Advertisement

– Srbija troši 4 puta više energije od susednih država, a 5 puta, negde i 6 puta više od nekih zemalja EU. Činjenica jeste da mi nemamo izolovane stanove, da imamo probleme u zgradama, pa do uređaja kakve koristimo u domaćinstvima. Bavićemo se time kroz Fond energetske efikasnosti – naveli su.

– Moramo da se okrenemo svakom građaninu ove zemlje, da mogu da promene prozore i vrata, izoluju zgradu. Sve će se sprovesti kroz Upravu za energetsku efikasnost, mnogo manje će novac doći iz budžeta, a više kroz kreditne linije. Sva domaćinstva će moći da se prijave za subvencije za zamenu prozora i vrata – objašnjavaju iz resornog minstarstva

Prijava će definitivno biti omogućena u toku ove godine, najverovatnije od juna.

GRAD BEOGRAD JE IZRIČITO PROTIV POLICIJSKOG ČASA: Vesić kao razlog za ovaj stav navodi stampedo!

Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

PENZIONERIMA STIŽE POVIŠICA OD 5,5 ODSTO: Predsednik najavio i veću pomoć korisnicima socijalne pomoći

Objavljeno

-

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/RTS

Predsednik Srbije najavio je povećanje penzija i plata zapošljenima u javnom sektoru


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je večeras povećanje plata u javnom sektoru, kao i upućivanje pomoći za korisnike socijalne pomoći.

Vučić, koji je gostovao u Dnevniku RTS, kaže da većina ljudi zna da se rukovodstvo bori snažno, i dodaje da ne smemo da se vratimo u vreme katančenja fabrika.

– Imamo manje ljudi, a 550.000 zaposlenih više. To govori da mi imamo šta da izgubimo. To znaju i u Evropi i Americi. Beograd ima šta da izgubi, a mi ne smemo da dozvolimo da izgubimo bilo šta. Ni ekonomsku budućnost, ni prosperitet ove zemlje, šansu za mlade, kao ni ono što je Ustavom zagarantovano – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da za nekoliko dana penzioneri primaju povišicu od 5.5 odsto, a odmah posle toga stiže jednokratna isplata od 20.000 dinara.

Advertisement

– Siromašnim penzionerima, ljudima sa manjim penzijama, moramo dodatno da pomognemo. Moji roditelji imaju pristojne penzije, od kojih mogu mnogo lakše da žive u odnosu na neke druge ljude. Mislim na ljude nisu mnogo manje od njih radili. Druga je stvar to kakav nam je sistem bio u prošlosti – rekao je Vučić.

On je kazao da će primaocima socijalne pomoći biti olakšano prijavljivanje, i najavio pomoć za korisnike socijalne pomoći pre kraja godine, kako bi se pomoglo onima koji loše žive.

– Korisnicima socijalne pomoći naći ćemo način da uputimo veću pomoć. Što se tiče plata u javnom sektoru, vi znate da je minimalac porastao. Ono što je bitno za sve ljude u javnom sektoru, stiže značajno povećanje plata, biće dvocifreno. Samo ćemo videti tačne brojke, i o tome ćemo obavestiti javnosti – rekao je predsednik.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h