Connect with us

Ekonomija

SUBVENCIJE ZA ZAMENU PROZORA I VRATA! Država će priteći u pomoć i građanima koji nemaju novca da plate struju!

Objavljeno

-

Strujomer, Foto: Profimedia

Iznose i poražavajuću statistiku naše zemlje, ali i načine na koje ona može da se reši.


Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike dala je više informacija o subvencija za energetsku efikasnost koja je prethodno najavljena.

Svi koji nemaju dovoljno ekonomskih prihoda da plate račune za struju, država će i tu „uskočiti“.

– Postojaće socijalne karte za energetski ugrožene. Obezbedićemo deo stanovništa koji ima problem da plati te obaveze -istakli su iz resornog ministarstva i dodali da će oni koji imaju prihoda, morati da revnosnije izmiruju svoje obaveze, jer deo tog novca se prenosi za dalje investicije u energetiku.

Iznose i poražavajuću statistiku naše zemlje, ali i načine na koje ona može da se reši.

– Srbija troši 4 puta više energije od susednih država, a 5 puta, negde i 6 puta više od nekih zemalja EU. Činjenica jeste da mi nemamo izolovane stanove, da imamo probleme u zgradama, pa do uređaja kakve koristimo u domaćinstvima. Bavićemo se time kroz Fond energetske efikasnosti – naveli su.

– Moramo da se okrenemo svakom građaninu ove zemlje, da mogu da promene prozore i vrata, izoluju zgradu. Sve će se sprovesti kroz Upravu za energetsku efikasnost, mnogo manje će novac doći iz budžeta, a više kroz kreditne linije. Sva domaćinstva će moći da se prijave za subvencije za zamenu prozora i vrata – objašnjavaju iz resornog minstarstva

Prijava će definitivno biti omogućena u toku ove godine, najverovatnije od juna.

GRAD BEOGRAD JE IZRIČITO PROTIV POLICIJSKOG ČASA: Vesić kao razlog za ovaj stav navodi stampedo!

Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ekonomija

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE NARODNE BANKE: Tiče se kursa EVRA za danas

Objavljeno

-

Novac, Foto: Profimedia, Stefan Jokić, Zorana Jevtić


Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,39966 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara, dok je najveća vrednost dinara preme evru bila 4. jula, kada se evro mogao kupiti za 117,3896 dinara.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h