Connect with us

Hronika

STARICA (84) NIJE IZDRŽALA: Preminula usled povreda zadobijenihh u toku pljačke u svom domu!

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Zbog ozbiljnosti povreda, odmah je prebačena u niški Klinički centar, a juče je preminula.


Osamdesetčetvorogodišnja starica iz sela Rečica kod Žitorađe preminula je u niškom Kliničkom centur od posledica koje je zadobila od provalnika.

Ona je napadnuta 10. februara u svojoj kući u Rečici od strane I. M. (22) iz okoline Žitorađe.

Osumnjičeni je upao u njenu kuću zadao joj više udaraca i od nje oteo oko 3.000 dinara. Tom prilikom joj je i tupim delo sekire zadao udarac u glavu, a nesrećna starica je ostala da leži u svojoj kući, pošto je provalnik otišao.

Zbog ozbiljnosti povreda, odmah je prebačena u niški Klinički centar, a juče je preminula.

Napadač je ubrzo uhapšen i on se od tog momenta nalazio u pritvoru. Osumnjičen je za tešku krađu, a kako smo saznali u Višem javnom tužilaštvu, nakon novih događaja, preformulisaće se krivično delo i verovatno će biti osumnjičen za teško ubistvo.

U Višem tužilaštvu nam je rečeno da će se tokom dana uraditi i obdukcija nesrećne starice koja je u kući živela sama.

Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h