Connect with us

Hronika

STARAČKI DOM, VEZA SA 40 GODINA MLAĐIM, MILION DINARA, SAMOUBISTVO: Detalji krvave priče na Bežanijskoj kosi

Objavljeno

-

Bežanijska kosa, Foto: Kurir

U danima nakon pronalaska tela, policija je ispitivala tragove nađene u stanu, kao i mogućnost da je zločin počinjen iz koristoljublja


Kada su 21. janura tela dve sestre, Jelisavete (76) i Gordane (78) Đ. nađena u stanu na Bežanijskoj kosi, policija je odmah posumnjala da je reč o ubistvu. Šest dana kasnije, njihove sumnje su potvrđene, a rešenju ovog zločina prethodila je još jedna tragedija: čovek koji ih je usmrtio nađen je mrtav u automobilu, nakon što je pucao sebi u glavu.

Kako se ispostavilo, reč je o Goranu Đ. (38), koji je pre nego što je odlučio da sebi oduzme život, ostavio oproštajno pismo, a detalji krvave drame koja je odnela tri života počeli su da isplivavaju u javnost.

Sve počelo u Domu za stare

Kako „Blic“ saznaje, zaplet priče počeo je u Domu za stare, u kojem je Goran radio, a gde je umro muž jedne od starica, Jelisavete. Ona je u međuvremenu počela da se viđa s njim, ofarbala se i navodno potpuno promenila, a veza koju je započela sa njim kasnije će ih svo troje koštati života.

Advertisement

Naime, ispostaviće se da je Goran, sredinom januara, nekoliko dana pre nego što su tela sestara nađena, u stanu u Ulici Marka Pola, oštrim predmetom usmrtio jednu, a udarcima po glavi ubio drugu ženu.

Komšije su tada pričale da su oko Božića videle mlađeg muškarca kako ulazi u stan u kojem su sestre živele, a pretpostavku da su sestre poznavale ubicu tada je potkrepljivala činjenica da vrata na stanu nisu bila obijena, kao i da je ubica, nakon što je žrtve usmrtio zaključao stan.

Podigao milion dinara

U danima nakon pronalaska tela, policija je ispitivala tragove nađene u stanu, kao i mogućnost da je zločin počinjen iz koristoljublja.

Inače, stan u kome su nađena tela pripadao je Jelisaveti dok je njena dve godine starija sestra Gordana dve godine živela kod nje, otkako je Jelisaveti preminuo muž.

Advertisement

– Njih dve su u novembru prodale vikendicu negde u Srbiji. Koliko su para uzele ne znamo, ali verovatno nekoliko desetina hiljada evra – pisali su mediji.

Kako se kasnije i ispostavilo, Goran je nakon zločina odneo mobilni telefon i platnu karticu ubijenih sestrara sa koje je podigao milion dinara.

Njegovo telo su u četvrtak, u automobilu na parkingu na Bežaniji pronašli građani, koji su pozvali Hitnu pomoć, ali je metak koji je ispalio sebi u glavu bio koban.

Sestre nema ko da sahrani?

Podsetimo, tela sestara pronašao je upravnik zgrade na Bežanijskoj kosi. Slučaj su prijavile komšije, koje su osetile neprijatan miris iz stana i primetile da se sestre ne pojavljuju 10 dana.

Advertisement

Njhova komšinica Jelica tada je ispričala da je ona ta koja je alarmirala komšije da se provali u stan.

– Ja sam insistirala da zovemo. Zvali smo policiju ali su oni rekli da ne smeju da razvaljuju, ali da možemo mi sa dva svedoka. Rekla sam da razvalimo, pa ako je sve u redu platićemo bravu. I tako danima. Poslednji put sam je videla 6-7. januara, donela mi je bundevaru. Imala sam goste, imala sam puno ljudi u kući. Kasnije vidim nema je, nema je i onda sam počela da alarmiram. Neke komšije su govorile da su otputovale, ja sam imala tu crnu slutnju – rekla je tada Jelica.

Kasnije su komšije rekle da sestre navodno nema ko da sahrani.

– Otkako se ovo desilo, niko od njihovih rođaka ili familije nije dolazio, niti je pitao za njih, jer one nemaju dece, a muževi su im umrli, pa tako danima niko nije ni dolazio da se raspita – rekle su komšije i dodale da veruju da će ih opština na kraju sahraniti.

Izvor: Espreso

Advertisement

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h