Connect with us

Hronika

STARAČKI DOM, VEZA SA 40 GODINA MLAĐIM, MILION DINARA, SAMOUBISTVO: Detalji krvave priče na Bežanijskoj kosi

Objavljeno

-

Bežanijska kosa, Foto: Kurir

U danima nakon pronalaska tela, policija je ispitivala tragove nađene u stanu, kao i mogućnost da je zločin počinjen iz koristoljublja


Kada su 21. janura tela dve sestre, Jelisavete (76) i Gordane (78) Đ. nađena u stanu na Bežanijskoj kosi, policija je odmah posumnjala da je reč o ubistvu. Šest dana kasnije, njihove sumnje su potvrđene, a rešenju ovog zločina prethodila je još jedna tragedija: čovek koji ih je usmrtio nađen je mrtav u automobilu, nakon što je pucao sebi u glavu.

Kako se ispostavilo, reč je o Goranu Đ. (38), koji je pre nego što je odlučio da sebi oduzme život, ostavio oproštajno pismo, a detalji krvave drame koja je odnela tri života počeli su da isplivavaju u javnost.

Sve počelo u Domu za stare

Kako „Blic“ saznaje, zaplet priče počeo je u Domu za stare, u kojem je Goran radio, a gde je umro muž jedne od starica, Jelisavete. Ona je u međuvremenu počela da se viđa s njim, ofarbala se i navodno potpuno promenila, a veza koju je započela sa njim kasnije će ih svo troje koštati života.

Advertisement

Naime, ispostaviće se da je Goran, sredinom januara, nekoliko dana pre nego što su tela sestara nađena, u stanu u Ulici Marka Pola, oštrim predmetom usmrtio jednu, a udarcima po glavi ubio drugu ženu.

Komšije su tada pričale da su oko Božića videle mlađeg muškarca kako ulazi u stan u kojem su sestre živele, a pretpostavku da su sestre poznavale ubicu tada je potkrepljivala činjenica da vrata na stanu nisu bila obijena, kao i da je ubica, nakon što je žrtve usmrtio zaključao stan.

Podigao milion dinara

U danima nakon pronalaska tela, policija je ispitivala tragove nađene u stanu, kao i mogućnost da je zločin počinjen iz koristoljublja.

Inače, stan u kome su nađena tela pripadao je Jelisaveti dok je njena dve godine starija sestra Gordana dve godine živela kod nje, otkako je Jelisaveti preminuo muž.

Advertisement

– Njih dve su u novembru prodale vikendicu negde u Srbiji. Koliko su para uzele ne znamo, ali verovatno nekoliko desetina hiljada evra – pisali su mediji.

Kako se kasnije i ispostavilo, Goran je nakon zločina odneo mobilni telefon i platnu karticu ubijenih sestrara sa koje je podigao milion dinara.

Njegovo telo su u četvrtak, u automobilu na parkingu na Bežaniji pronašli građani, koji su pozvali Hitnu pomoć, ali je metak koji je ispalio sebi u glavu bio koban.

Sestre nema ko da sahrani?

Podsetimo, tela sestara pronašao je upravnik zgrade na Bežanijskoj kosi. Slučaj su prijavile komšije, koje su osetile neprijatan miris iz stana i primetile da se sestre ne pojavljuju 10 dana.

Advertisement

Njhova komšinica Jelica tada je ispričala da je ona ta koja je alarmirala komšije da se provali u stan.

– Ja sam insistirala da zovemo. Zvali smo policiju ali su oni rekli da ne smeju da razvaljuju, ali da možemo mi sa dva svedoka. Rekla sam da razvalimo, pa ako je sve u redu platićemo bravu. I tako danima. Poslednji put sam je videla 6-7. januara, donela mi je bundevaru. Imala sam goste, imala sam puno ljudi u kući. Kasnije vidim nema je, nema je i onda sam počela da alarmiram. Neke komšije su govorile da su otputovale, ja sam imala tu crnu slutnju – rekla je tada Jelica.

Kasnije su komšije rekle da sestre navodno nema ko da sahrani.

– Otkako se ovo desilo, niko od njihovih rođaka ili familije nije dolazio, niti je pitao za njih, jer one nemaju dece, a muževi su im umrli, pa tako danima niko nije ni dolazio da se raspita – rekle su komšije i dodale da veruju da će ih opština na kraju sahraniti.

Izvor: Espreso

Advertisement

Hronika

„RULJA OD NJIH 30 POJURILA SA MOTKAMA OD METAR DUŽINE“: Žena opisala UŽAS koji se odigrao na Novom Beogradu

Objavljeno

-

Objavio

Novi Beograd, Foto: Printscreen/Google streetview

Žena koja živi u blizini mesta gde se sinoć dogodila jeziva tuča svedoči kako je sve počelo


U noćašnjem sukobu na Novom Beogradu, u kome su učestvovali navijači Crvene Zvezde i Partizana povređeno je najmanje deset osoba, među kojima ima i dece, a na licu mesta su i jutros vidljivi tragovi jezivog sukoba.

U masovnoj tuči učestvovalo je više od 30 ljudi, a kako „Telegraf.rs“ saznaje, navijači Partizana igrali su košarku kada su ih žbunja napali navijači Crvene zvezde. Na glavama su imali kapuljače, a u rukama motke i palice.

Žena koja živi u blizini mesta gde se sinoć dogodila jeziva tuča za Telegraf.rs svedoči kako je sve počelo.

„Bilo je to sinoć oko 23 sata. Rulja od njih 30 projurila je sa sve motkama od metar dužine. Znam da su teže povređena tri mladića, a deset lakše“, kaže jedna od stanarki za Telegraf.rs.

Advertisement

Kako saznajemo, učesnici tuče su nakon makljaže pobegli ka Zemunu.

„Kada je došla policija, razbežali su se prema Vojvođanskoj ulici i pobacali te motke, ali ih je policija pokupila zbog dokaza“, kaže naša sagovornica.

PolicijaPolicijafoto: Tamara Trajković

Ona dodaje da sinoćni slučaj nije jedini i da su slični prizori česte pojave u novobeogradskim blokovima, naročito u ovom kraju.

„Ovde su stalno tuče, tu u rupi kod garaža su im „štekovi“ odatle kreću i ovde se stalno biju“, kaže i dodaje da je u ovom kraju to normalna pojava.

U sinoćnjem obračunu povređeno je i nekoliko maloletnika. Kako Telegraf.rs saznaje, oni su prebačeni u Tiršovu.

Advertisement

Iako je jedan zadobio teže telesne povrede u vidu preloma, svi su nakon dijagnostike otpušteni na kućno lečenje.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h