Connect with us

Ekonomija

SRPKINJA PRONAŠLA SAVRŠENU PEĆ, SIGURNO JOJ NEĆE BITI HLADNO OVE ZIME: Kaže da će je PONETI SA SOBOM U GROB! (FOTO)

Objavljeno

-

Foto: Društvene mreže

U strahu od nestašice gasa i struje, mnogi su rešili da se ove godine greju na drva, takođe je povećano interesovanje i za kupovinu šporeta i peći na drva…

Zbog najavljenih nestašica gasa i struje, mnogi i u zgradama razmišljaju o grejanju na drva ili kaljevu peć.

U strahu od nestašice gasa i struje, mnogi su rešili da se ove godine greju na drva, takođe je povećano interesovanje i za kupovinu šporeta i peći na drva.

Ipak, mnogi imaju problem da nađu kvalitetnu peć ili šporet, a jedna korisnica Tvitera imala je sreću da iz prvog puta nađe odličnu peć. Kako u šali kaže, u grob će da je ponese.

„Kupila proletos neka jeftina drva, 11m, bilo me strah da neće zimus držati žar celu noć, kad ono- ispit položila! Peć visine oko 70cm, dubine 60cm, greje 45 m2 prizemlja i 25m2 potkrovlja….troši 6 kubika drva za sezonu. Kad se upali, ne gasi se do proleća. Znači u grob ću je ponesem“, navodi se u objavi.

Na ovu objavu nadovezala se još jedna korisnica Tvitera koja je zadovoljna svojom peći, ali ona ipak ima mali problem, odžak!

U novim zgradama su umesto dimnjaka ventilacione cevi i grejanje na drva tehnički nije moguće. Starije zgrade imaju dimnjake, pa svaki stanar umesto centralnog grejanja može da koristi etažne peći ili „smederevac“, ali je potrebno da očisti deo dimnjaka koji vodi do njegovog stana. Takvo čišćenje košta 12.000 dinara, kažu upravnici zgrada. Neki su u međuvremenu dimnjake u stambenim zgradama počeli da koriste i u druge svrhe, pa su se kroz njih provlačile razne instalacije i kablovi.

„Slično kod mene. Samo što je u pitanju stan u zgradi i tantalove muke da osposobim odžak. Isplatilo se“, napisala je korisnica Tvitera i objavila snimak svoje peći.

Inače, metar drva je od 8.000 do 12.000, a računi za struju su veći za oko 200 dinara.

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ekonomija

PRVOROĐENE BEBE U OVOM SRPSKOM GRADU ĆE DOBIJATI DUPLO VEĆU POMOĆ: Najavljeno značajno POVEĆANJE

Objavljeno

-

Porodilište, Foto: Marina Lopičić

U 2024. godini iznos će biti povećan sa 10.000 na 20.000 dinara za zaposlene majke, a za nezaposlene sa 20.000 na 40.000 dinara

Čelnici grada Leskovca odlučili su da jednokratna pomoć majkama za svako novorođene dete od naredne godine bude duplo veća.

Tako će u 2024. godini taj iznos biti povećan sa 10.000 na 20.000 dinara za zaposlene majke, a za nezaposlene sa 20.000 na 40.000 dinara.

Podseća se da prvih deset beba koje se rode u kalendarskoj godini dobijaju vaučere u iznosu od 30.000 dinara, te da svaki roditelj novorođenčeta dobija auto-sedište, piše Jugmedia.

„Novina koju Grad planira da uvede, ukoliko se steknu svi neophodni uslovi, je sufinansiranje neinvanzivnog prenatalnog testa kod trudnica sa medicinskim indikacijama“.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h