Connect with us

Politika

„Srbija nikada ne zaboravlja svoje prijatelje“: Snažna poruka Vučića na Instagramu (VIDEO)

Objavljeno

-


Ranije danas predsednik je uručio ministru spoljnih poslova Kube Orden srpske zastave prvog stepena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu snimak susreta sa ministrom spoljnih poslova Kube Brunom Eduardom Rodrigesom Pariljom.

Tom prilikom uputio je poruku zahvalnosti.

– Srbija nikada ne zaboravlja svoje prijatelje. Sa velikim ponosom konstatujem da se ovo odlikovanje ministru spoljnih poslova Kube dodeljuje u godini u kojoj naše dve zemlje obeležavaju 120 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa – istakao je predsednik.

On se zahvalio Havani na doslednoj podršci očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i naglasio da će Srbija ostati na pozicijama protivljenja sankcijama Kubi.

Predsednik je šefa kubanske diplomatije odlikovao za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Kube.

POGLEDAJ:  ČAČANSKA POLICIJA UHAPSILA DEVOJKU (19): Pronašli 53 paketića marihuane!
Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Skupštine Beograda sledeće nedelje o rebalansu budžeta

Objavljeno

-

Objavio


BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je četvrtu sednicu gradskog parlamenta za 28. septembar, a na dnevnom redu će biti rebalans budžeta za 2022. godinu, saopštila je Gradska uprava.


Navodi se da će pred odbornicima biti još Izmena odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini, te Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021. godinu.

POGLEDAJ:  JOŠ UVEK SE NE VIDI KRAJ HLADNOM VREMENU: Baba Marta ne odustaje!

Na dnevnom redu su takođe Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Novi Beograd i Dopuna odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije „Vinča”, kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljača sekundarnih sirovina na ovoj deponiji.

Odbornici će razmatrati niz drugih predloga odluka, među kojimia su Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj miliciji i Predlog odluke o dopuni odluke o određivanju komunalnih delatnosti, te predlog osnivanja javnog komunalnog preduzeća „Beogradski park“ za upravljanje parkovima na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica, kao i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu.

POGLEDAJ:  OGLASIO SE ALEKSANDAR VUČIĆ POVODOM KONAČNE PRESUDE NOVAKU: Jednostavno LAŽU! POZNIZILI SU SEBE!

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda i Predlog izmena i dopuna plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd” d.o.o. Beograd.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h