Connect with us

Hronika

Skinuli joj DONJI VEŠ i pokušali da siluju: Pritvor za maloletnika koji je zlostavljao devojčicu (13)

Objavljeno

-

Foto: Profimedia

Policija je devojčicu, navodno, našla kod mračne šljunkare, bez delova garderobe


Maloletniku (14) koji je u nedelju uhapšen i protiv kojeg je podneta krivična prijava pod sumnjom da je tog dana na Ada Huji u Beogradu počinio razbojništvo i seksualno napastvovao devojčicu od 13 godina, određen je pritvor do 30 dana, rečeno je u Višem javnom tužilaštvu.

Ukoliko se dokaže da je počinio delo seksualnog zlostavljanja, kako kaže advokat Željko Pavlović, s obzirom na to da se radi o mlađem maloletniku, on može da dobije samo vaspitnu meru, a najstroža je vaspitno popravni dom od 6 meseci do 4 godine.

Kako je u nedelju uveče saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, podneli su krivičnu prijavu protiv mladića (14), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i silovanje.

,,Sumnja se da je on, oko 18 časova na keju na Adi Huji, uz pretnje, napao dve maloletne osobe ukrao im mobilni telefon i blutut zvučnik, nakon čega je, jednu od oštećenih, seksualno napastvovao. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom sudu”, navdeno je tada u saopštenju MUP-.a.

U Višem javnom tužilaštvu kažu kažu da slučaj vodi Odeljenje za maloletnike i da je ovom maloletniku određen pritivor do 30 dana. Advokat Željko Pavlović podseća najpre u ovom slučaju primenjuje Zakon o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti malolenih lica. Objašnjava zatim i da je u krivičnopravnom smislu dete do 14 godina i da ono ne može biti odgovorno.

,,Maloletnik je od 14 do 18 godina, s tim da je mlađi maloletnik od 14 do 16 a stariji maloletnik od 16 do 18 godina. Ako je u pitanju mlađi maloletnik, kao što je ovde slučaj, ako se dokaže da je kriv, može mu se izreći samo vaspitna mera. Znači, nema maloletničkog zatvora, a kao najteža vaspitna mera je upućivanje u vaspitno popravni dom od 6 meseci do 4 godine”, objašnjava Pavlović.

Starijem maloletniku može se izreći izuzetno kazna maloletničkog zatvora u trajanju od 6 meseci do 5 godina:

,,Pošto je seksualno zlostavljanje, i ipak je oštećena dete, starijem maloletniku može da se izrekne kazna zatvora do 10 godina. Dakle, s obzirom na to da se radi o mlađem maloletniku, ako se dokaže da je kriv, može dobiti samo vaspitnu meru.

Kao što smo već i objavili, devojčica u trenutku napada nije bila sama. Policiji je ovaj slučaj prijavilo troje dece od oko 10 godina. Oni su policiji, koja je brzo stigla na mesto događaja, ispričali da ih je napala grupa, koja im je otela novac i mobilne telefone.

Mediji su izvestili da su im rekli da je “njihova drugarica otišla za trojicom pripadnika romske nacionalnosti i jednom Romkinjom, tražeći od njih da joj vrate telefon koji su joj ukrali”.

Policija je devojčicu, navodno, našla kod mračne šljunkare, bez delova garderobe. Pronađena devojčica rekla je su je seksualno napali i ona je zajedno sa roditeljima prevezena u bolnicu na pregled.

U obližnjem romskom naselju ubrzo je priveden Đ. M. (14) i Đurica S. (21), kod kojih je pronašla mobilni telefon i novac ukraden od napadnute devojčice.

Uhapšena Đurica S. policajcima je rekla da navodno nije videla da je devojčica silovana, ali je čula da su joj trojica pripadnika romske nacionalnosti skinula donji veš, probali da je siluju i primorali na oralni seks.

OSVANUO SNIMAK PLJAČKE PUMPE U INĐIJI! Nakon krađe automobila, bežanja od policije, mladiću je nedostajao NOVAC!

Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h