Connect with us

Društvo

SINIŠA MALI OBJASNIO SVE O PENZIONERSKIM KARTICAMA: Popunjavanje zahteva traje MANJE OD DVA MINUTA!

Objavljeno

-

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

Siniša Mali je dodao da je ovo veoma važno, i da će kartice donositi popuste u prodavnicama, salonima, veleprodajama, omogućiće besplatne zdravstvene preglede, ulaze u muzeje, pozorišta..


Ministar finansija Siniša Mali gostuje u Jutarnjem dnevniku RTS govori o penzionerskim karticama, kakve vesti možemo da očekujemo od misije MMF, kao i propasti američkih banaka.

Ministar Mali je rekao da se ispunjava obećanje o pokretanju velike kampanje za izdavanje novih kartica za najstarije sugrađane.

– Danas krećemo u tu kampanju, i u svim filijalama PIO fonda, kao i na sajtu fonda, svaki penzioner ima pravo da se prijavi. Inače, u svim filijalama PIO fonda, za one koji mogu teže da popune zahtev, biće osobe koje će pomagati. Vrlo je jednostavan zahtev, popunjavanje traje samo minut ili dva. Mi ćemo sukcesivno, kako se penzioneri budu prijavljivali, mi ćemo ih izdavati. Kartice će moći da se pokupe u filijalama PIO fonda, i naši sugrađani će biti obavešteni putem telefona ili mejla da im je gotova kartica – kaže on.

Siniša Mali je dodao da je ovo veoma važno, i da će kartice donositi popuste u prodavnicama, salonima, veleprodajama, omogućiće besplatne zdravstvene preglede, ulaze u muzeje, pozorišta…

Advertisement

– Mi ćemo paralelno dve stvari. Od danas pa nadalje, svaki penzioner može da se prijavi za karticu, ali od danas kreće i kampanja koja poziva sve društveno odgovorne kompanije u Srbiji da se prijave i da budu deo tog pula kompanija koje će omogućiti popuste penzionerima – otkriva on.

Izvor: Espreso

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h