Connect with us

Hronika

„SIGURNO NIJE BELIVUK UNIŠTAVAO LEŠEVE“: Ko su čistači užasnih mesta zločina – brišu dokaze i uklanjaju tela!

Objavljeno

-

Foto: KURIR/ZORANA JEVTIĆ/MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Stigli i kod nas…


Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije bio je gost „Usijanja dana“ na Kurir televiziji u kojoj je tema razgovora bilo hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka, Velje Nevolje.

On je tom prilikom izjavio da u Južnoj Americi postoji praksa „čistača“, kojima je glavni cilj da unište leševe.

„To su kompanije koje se bave samo čišćenjem i koje se plaćaju isto kao izvršioci krivičnog dela, plaćene ubice. To znači da je verovatno neki krak te profesije došao i na ove prostore“, istakao je Nicović i dodao:

„U Grčkoj postoje ekipe koje se bave profesionalnim čišćenjem nakon izvršenih krivičnog dela, uništavanja svih tragova, jer bez tragova i forenzike, veštačenja, sudske medicine, ne možete da podignete optužnicu“.

Advertisement

„Oni su s tolikim novcem mogli da plate i čistače. Belivuk sigurno nije uništavao leš i čistio posle krivičnog dela, već je morao da plati“, istakao je on.

Nicović je naglasio i da Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa sigurno broje mnogo više ljudi od ovih uhapšenih 20, kao i da imaju verovatno i dalje ljude unutar policije.

PREMINUO MIRKO ŽARIĆ: Ovo je najnovija vest

Izvor: Mondo

Advertisement

Hronika

„RULJA OD NJIH 30 POJURILA SA MOTKAMA OD METAR DUŽINE“: Žena opisala UŽAS koji se odigrao na Novom Beogradu

Objavljeno

-

Objavio

Novi Beograd, Foto: Printscreen/Google streetview

Žena koja živi u blizini mesta gde se sinoć dogodila jeziva tuča svedoči kako je sve počelo


U noćašnjem sukobu na Novom Beogradu, u kome su učestvovali navijači Crvene Zvezde i Partizana povređeno je najmanje deset osoba, među kojima ima i dece, a na licu mesta su i jutros vidljivi tragovi jezivog sukoba.

U masovnoj tuči učestvovalo je više od 30 ljudi, a kako „Telegraf.rs“ saznaje, navijači Partizana igrali su košarku kada su ih žbunja napali navijači Crvene zvezde. Na glavama su imali kapuljače, a u rukama motke i palice.

Žena koja živi u blizini mesta gde se sinoć dogodila jeziva tuča za Telegraf.rs svedoči kako je sve počelo.

„Bilo je to sinoć oko 23 sata. Rulja od njih 30 projurila je sa sve motkama od metar dužine. Znam da su teže povređena tri mladića, a deset lakše“, kaže jedna od stanarki za Telegraf.rs.

Advertisement

Kako saznajemo, učesnici tuče su nakon makljaže pobegli ka Zemunu.

„Kada je došla policija, razbežali su se prema Vojvođanskoj ulici i pobacali te motke, ali ih je policija pokupila zbog dokaza“, kaže naša sagovornica.

PolicijaPolicijafoto: Tamara Trajković

Ona dodaje da sinoćni slučaj nije jedini i da su slični prizori česte pojave u novobeogradskim blokovima, naročito u ovom kraju.

„Ovde su stalno tuče, tu u rupi kod garaža su im „štekovi“ odatle kreću i ovde se stalno biju“, kaže i dodaje da je u ovom kraju to normalna pojava.

U sinoćnjem obračunu povređeno je i nekoliko maloletnika. Kako Telegraf.rs saznaje, oni su prebačeni u Tiršovu.

Advertisement

Iako je jedan zadobio teže telesne povrede u vidu preloma, svi su nakon dijagnostike otpušteni na kućno lečenje.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h