Connect with us

Hronika

SAMO SMO SE ZEZALI, NISU TO BILE BATINE! Ovako su se branili momci koji su tukli dečka sa posebnim potrebama

Objavljeno

-

Foto: Printcreen

Jao, kakvo zlostavljenje. To se oni tako šale, igraju se – Samo je jedna od komentara komšija porodice nasilnika


Snimak sa društvenih mreža na kome se vidi kako trojica maloletnika fizički i psihički zlostavljaju starijeg mladića u zatvorenom prostoru u selu Pečenjevce kod Leskovca, najverovatnije će proći bez kazne, jer onaj koji je trpeo zlostavljanje ne želi da se pridruži krivičnoj prijavi, pokazuju prve nezvanične izjave nadležnih.

Krivičnu prijavu policiji podneo je direktor Centra za socijalni rad Leskovac Predrag Momčilović pre dva dana protiv trojice maloletnika kada je taj snimak objavljen u medijima, a zbog sumnje da su oni zlostavljali mladića M. F. (31) iz Pečenjvca.

Trojica maloletnika iživljavali su se nad mladićem, sve to snimili mobilnim telefonom i okačili na Fejsbuk.

Na snimku se vidi kako trojica mladića mučki udaraju svog komšiju, vređaju ga, a u jednom trenutku mu nogom pritiskaju vrat nakon čega on počinje da se guši i na kraju mu naređuju da izađe iz kuće.

Advertisement

Zvanične informacije oprečne

Informacije od zvaničnih organa su oprečne. Neki kažu da se radi o trojici braće, drugi pak, da su dva brata iz iste kuće, gde se desilo zlostavljanje, a da je treći komšija. Dok jedni tvrde da je M. F. sezonski radnik i da se u Pečenjevcu zatekao na nadničenju, u Centru za socijalni rad kažu da to nije tačno, već da je mladić takođe iz Pečenjevca.

Takođe, prve informacije da je reč o mladiću zaostalom u psihičkom razvoju, nadležni sada demantuju.

„Samo smo se zezali“

– Naš tim je bio na licu mesta i obavio razgovor sa maloletnicima i sa mladićem. Iz razgovora je primećeno da je on samo tihi momak, koji se druži sa svojim komšijama – piše „Blic“.

Advertisement

Socijalnim radnicima su i nasilnici i žrtva rekli da su se „samo zezali“.

Slične reakcije su bile i od komšija porodice nasilnika.

– Jao, kakvo zlostavljenje. To se oni tako šale, igraju se. Pa bilo je mnogo gorih slučajeva pa niste pisali. Niko nije povređen i posle tog snimka njih četvorica su nastavili da se druže, a da vi novinari niste pisali niko ne bi ni znao – kaže jedan od komšija porodice u kojoj je napravljen snimak zlostavljanja.

Leskovačka policija je odmah reagovala po prijemu Momčilovićeve krivične prijave, odnosno, po nalogu Višeg tužilaštva u Leskovcu i jedino što nam je rečeno jeste da je slučaj predat tom tužilaštvu.

Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h