Connect with us

Hronika

SAMO SMO SE ZEZALI, NISU TO BILE BATINE! Ovako su se branili momci koji su tukli dečka sa posebnim potrebama

Objavljeno

-

Foto: Printcreen

Jao, kakvo zlostavljenje. To se oni tako šale, igraju se – Samo je jedna od komentara komšija porodice nasilnika


Snimak sa društvenih mreža na kome se vidi kako trojica maloletnika fizički i psihički zlostavljaju starijeg mladića u zatvorenom prostoru u selu Pečenjevce kod Leskovca, najverovatnije će proći bez kazne, jer onaj koji je trpeo zlostavljanje ne želi da se pridruži krivičnoj prijavi, pokazuju prve nezvanične izjave nadležnih.

Krivičnu prijavu policiji podneo je direktor Centra za socijalni rad Leskovac Predrag Momčilović pre dva dana protiv trojice maloletnika kada je taj snimak objavljen u medijima, a zbog sumnje da su oni zlostavljali mladića M. F. (31) iz Pečenjvca.

Trojica maloletnika iživljavali su se nad mladićem, sve to snimili mobilnim telefonom i okačili na Fejsbuk.

Na snimku se vidi kako trojica mladića mučki udaraju svog komšiju, vređaju ga, a u jednom trenutku mu nogom pritiskaju vrat nakon čega on počinje da se guši i na kraju mu naređuju da izađe iz kuće.

Zvanične informacije oprečne

Informacije od zvaničnih organa su oprečne. Neki kažu da se radi o trojici braće, drugi pak, da su dva brata iz iste kuće, gde se desilo zlostavljanje, a da je treći komšija. Dok jedni tvrde da je M. F. sezonski radnik i da se u Pečenjevcu zatekao na nadničenju, u Centru za socijalni rad kažu da to nije tačno, već da je mladić takođe iz Pečenjevca.

Takođe, prve informacije da je reč o mladiću zaostalom u psihičkom razvoju, nadležni sada demantuju.

„Samo smo se zezali“

– Naš tim je bio na licu mesta i obavio razgovor sa maloletnicima i sa mladićem. Iz razgovora je primećeno da je on samo tihi momak, koji se druži sa svojim komšijama – piše „Blic“.

Socijalnim radnicima su i nasilnici i žrtva rekli da su se „samo zezali“.

Slične reakcije su bile i od komšija porodice nasilnika.

– Jao, kakvo zlostavljenje. To se oni tako šale, igraju se. Pa bilo je mnogo gorih slučajeva pa niste pisali. Niko nije povređen i posle tog snimka njih četvorica su nastavili da se druže, a da vi novinari niste pisali niko ne bi ni znao – kaže jedan od komšija porodice u kojoj je napravljen snimak zlostavljanja.

Leskovačka policija je odmah reagovala po prijemu Momčilovićeve krivične prijave, odnosno, po nalogu Višeg tužilaštva u Leskovcu i jedino što nam je rečeno jeste da je slučaj predat tom tužilaštvu.

Izvor: Espreso

Hronika

HOROR, UBIO KOMŠIJU ZBOG DŽOGERA ZA WC: Otkriveni stravični detalji zločina u Novom Sadu

Objavljeno

-

Objavio

Foto: Instagram/192_rs


Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi


Svađa komšija koja se protekle noći završila ubistvom jednog od njih u Ljermontovoj ulici na novosadskoj Grbavici, počela je još u ranim jutarnjim časovima, da bi uveče iz fizičkog obračuna došla do najgoreg ishoda – smrtnog.

Naime, Mirko M. (66) nožem je napao Jova S. (75) na zajedničkoj terasi, na koju je, prema rečima komšija ubijeni pobegao kako bi se spasao.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su M. M. (66) iz ovog grada, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo teško ubistvo.

„Sve je počelo još ujutru, kada je Jova tražio džogera iz zajedničkog WC-a. Nije imao ključ, a Mirko jeste. Njih dvojica inače nisu bili u dobrim odnosima i često se dešavalo da ne govore“, rekao je za Blic jedan od komšija.

Kako navodi, Mirko nije želeo da da ključ od WC-a, kako bi Jova uzeo briska, a čitava njihova svađa je kulminirala time da Jova pozove policiju.

„Uveče je Mirko sedeo kod komšija, pio je alkohol, a nije tačno da su njih dvojica zajedno pili na terasi“, navodi ovaj komšija.

Prema njegovim rečima, sitne uvrede i provokacije su se nastavile tokom večeri, da bi negde blizu 20.00 časova došlo do fizičkog obračuna kod stepenica na prvom spratu, na kom su obojica stanovali.

„Prvo su se tukli kod stepenica, tačnije Mirko je udarao Jovu, a on je krenuo da beži prema terasi. Verovatno se nadao da će uspeti da pobegne ili da će Mirko odustati. Kako sam ja čuo, tu na terasi ga je napao nožem – a video sam da je Hitna pomoć stigla jako brzo“, navodi za „Blic“ komšija ubijenog i njegovog napadača.

On dodaje da obojica u toj zgradi žive više od 30 godina i da su obojica živeli sami.

„Mirko je često bio pijan, ponekad je dolazila i policija, ali ne znam zbog čega su ga tada privodili. Sa Jovom najčešće nije govorio, a kada jeste, svađali su se oko sitnih stvari“, zaključuje.

Da je Hitna pomoć bila gotovo odmah na licu mesta, potvrdio je za „Blic“ i portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj. On je rekao da je poziv primljen u 20.05 časova, te da je na licu mesta urađena inicijalna reanimacija da bi odmah potom Jovo S. bio prevežen na odeljenje reanimacije Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine. Nakon napora lekara u KC Vojvodine, povređeni je preminuo.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, Mirko M. je od ranije poznat policiji jer je imao nekoliko krivičnih i prekršajnih prijava.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h