Connect with us

Hronika

RUŠI SE VELJINA VILA NA ZVEZDARI: Inspekcija izdala nalog, „mala Šilerova“ će biti sravnjena?

Objavljeno

-

Foto: Stefan Stojanović

Gradski građevinski inspektor je još krajem avgusta prošle godine, izdao rešenje o zabrani radova i rušenju nelegalnog objekata na adresi Kozarčeva 4 na Zvezdari


Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je u četvrtak uhapšen zajedno sa pripadnicima svoje kriminalne grupe zbog sumnje da su počinili najteža krivična dela, navodno je počeo da gradi vilu na Zvezdari, u Čačanskoj ulici.

Gradski građevinski inspektor je još krajem avgusta prošle godine, izdao rešenje o zabrani radova i rušenju nelegalnog objekata na adresi Kozarčeva 4 na Zvezdari, pišu jedne dnevne novine

Iako se kao investitori pominju S.Đ i B.Đ., pravi “gazda” velelepnog zdanja koje se zida je Velja Nevolja.

Oni su, u proteklom periodu, izbegavali da prime rešenje o izvršenju, koje je i dalje “na dostavi”. I pored toga što je građevinska inspekcija, u više navrata, ogradila trakama gradilište i naložila hitnu zabranu radova i rušenje u roku od sedam dana, investitori su nastavili da grade.

Sekretarijat za inspekcijske poslove je podneo i krivične prijave.

Procedura nalaže da, ukoliko investitor odbija da primi rešenje građevinske inspekcije, ono se stavlja na oglasnu tablu čime se smatra da su “graditelji” obavešteni iako ga nisu lično preuzeli.

To znači da bi u narednih mesec dana moglo da bude doneto rešenje o rušenju obejkta.

U rešenju građevinskog inspektora se nalaže se investitoru da odmah obustavi radove i da sruši objekat u Kazarčevoj 4, koji se sastoji iz prizemlja i prvog sprata na prvaougaonoj osnovi dimenzija 18 puta 12 metara.

Ova “mala Šilerova” ima nekoliko spratova izlivenih u betonu, a stavljena su blindirana stakla. Prema nezvaničnim saznanjima, unutar kuće napravljen je hodnik koji spaja ovo zdanje sa susednom vilom, koja je u vlasništvu njegovo “partnera” i takođe uhapšenog Marka Miljkovića.

Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa, zaposeli su i mnoge prostorije na stadionu Partizana kao pripadnici navijačke frakcije “Principi”.

Belivuk je unutra čak imao i strogo čuvani bunker sa video-nadzorom ispred ulaza, ali i u samoj prostoriji.

Velja Nevolja i njegovi “navijači” zaposeli su i restoran ispod istočne tribine. Nakon toga u ovo kultno beogradsko mesto prestali su da dolaze redovni gosti. Ova ekipa takođe je nesmetano koristila i klupsku teretanu, koja je bila isključivo namenjena sportistima koji nastupaju za Partizan. Ispod južne tribine imali su i svoje kancelarije, koje je juče pretresala policija.

Veljko Belivuk je u četvrtak ujutru uhapšen na Rudniku, zajedno sa još 16 pripadnika njegove kriminalnce grupe, a određeno mu je trenutno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će svi u petak biti saslušani.

Izvor: Espreso

Hronika

ZAJEDNO S MONASIMA KRČIO KOROV PA NASTRADAO U POŽARU: Novi detalji tragedije u blizini manastira na FRUŠKOJ GORI

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: Kurir/T.I.


Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao od posledica požara


Dragomir P. (64) iz Majdanpeka, koji je boravio u Staroj Binguli, nastradao je u četvrtak oko 14.30 časova, u blizini manastira Kuveždin na Fruškoj gori, kada je sa monasima krčio korov iznad manastira, usled čega je došlo do požara.

Iako su ga monasi zvali da se udalji od vatrene stihije, on to nije hteo da učini, već je podlegao posledica požara.

Kako se navodi, ćerka nastradalog čoveka je bila na lečenju u manastiru Kuveždin, dok je on često priskakao u pomoć manastirskom monaštvu.

– Krčili su šiblje iznad manastira, gde su odlučili da je bolje da se zapali taj korov, nego pokupi. Da li zbog visokih spoljnih temperatura, vatra je počela da se širi, a kada su videli da postoji opasnost da neko nastrada, monasi su ga pozivali da se skloni. Čovek nije to učinio već je nastavio da se bori sa vatrenom stihijom, u kojoj je nažalost preminuo – priča izvor iz policije.

Pored policije i protivpožarnog inspektora, na lice mesta izašao je i mrtvozornik, a Dragomirovo telo preuzela je pogrebna služba.

Vatrogasne jedinice Sremske Mitrovice, po prijemu poziva izašle su na teren sa dva vozila, kako bi što pre zaustavili vatrenu stihiju koja je po njihovom dolasku već bila lokalizovana.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h