Connect with us

Društvo

ROK ZA PLAĆANJE PRVE RATE POREZA NA IMOVINU JE OVAJ DATUM: Evo koliko treba da uplatite za ovaj kvartal!

Objavljeno

-

Plaćanje i izmirivanje obaveza, Foto: Nemanja Pančić

Građani koji su ujedno i poreski obveznici po ovom osnovu poreska rešenja dobiće na proleće


Prva rata za uplatu godišnjeg poreza na imovinu dospeva 14. februara, pa građani koji u vlasništvu imaju bilo kakvu nepokretnost treba da za prvi kvartal uplate isto onoliko koliko su platili u novembru, odnosno četvrtom kvartalu 2022. godine.

Kamate za kašnjenje u plaćanju poreza su visoke kao i kazne za izbegavanje te obaveze. Kamata za kašnjenje uplate iznosi 15,25 odsto.

Građani koji su ujedno i poreski obveznici po ovom osnovu poreska rešenja dobiće na proleće, na kućnu adreszu, zajedno i sa uplatnicama za predstojeće kvartale.

Izvor: Espreso

Advertisement

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h