Connect with us

Društvo

RODITELJSKA LJUBAV NE ZNA ZA GRANICE: Nemanji (16) će MAJKA donirati bubreg, ali je LEČENJE PRESKUPO!

Objavljeno

-


Pozivamo sve humane ljude koji su u mogućnosti svojim donacijama pomognu skupljanje sredstava za lečenje mladog Nemanje


Šesnaestogodišnjem Čačaninu, Nemanji Božiću, konstatovane su ciste na oba bubrega i neophodna mu je transplatacija. Kao donor bubrega prijavila se Nemanjina majka, a ovakvu delikatnu operaciju, zbog posebnih procedura, trebalo bi obaviti na klinici „Memorial“ u Istanbulu.

Sama transplantacija košta 17.500 eura uz dodatne troškove lečenja na ovoj klinici u kojoj bi Nemanja sa majkom trebalo da provede najmanje 21 dan.

foto: Rina.rs

Pre transplantacije neophodno je da se uradi analiza kako bi se utvrdio uzrok nastanka cisti i adekvatno sprečilo njihovo ponovno pojavljivanje. Ovu analizu moguće je obaviti u Nemačkoj, a cena je 5.500 evra.

Pozivamo sve humane ljude koji su u mogućnosti svojim donacijama pomognu skupljanje sredstava za lečenje mladog Nemanje. U tu svrhu su Nemanji otvoreni namenski dinarski i devizni računi za prikupljanje sredstava.

DINARSKI RAČUN:

Nemanja Božić 205-9011007704342-78 Komercijalna banka

DEVIZNI RAČUN ZA UPLATU IZ INSTRANSTVA:

Intermediary bank/ Correspondent Bank

SWIFT- BIC: DEUTDEFF

Name: DEUTSCHE BANK AG

City, Country : FRANKFURT AM MEIN, GERMANY

Account with institution/ Beneficiary’s Bank

SWIFT- BIC: KOBBRSBG

Name: KOMERCIJALNA BANKA AD BEOGRAD

Street: Svetog Save 14

City, Country: 11000 Belgrade, Republic of Serbia

Beneficiary

IBAN/ Account Number RS35205903102659722190

Name: NEMANJA BOŽIĆ

Street: LJUBIĆ 130

City, Country: Čačak, REPUBLIC OF SERBIA

S poštovanjem,

UDRUŽENjE ČAČANA U BEOGRADU

Bulevar Milutina Milankovića 9b

Novi Beograd, Poslovni Centar Auto Čačak

SMS 063 7444 801

Društvo

SZO IZDALA VAŽNO UPOZORENJE EVROPI! Tiče se KORONE, nema opuštanja!

Objavljeno

-

Objavio

Ilustracija, Foto: EPA/ FABRICE COFFRINI, Profimedia


SZO poziva Evropljane da nastave da se izoluju u slučaju respiratornih simptoma, da provere da im je vakcina ažurirana i da nose masku na mestima sa puno ljudi


Svetska zdravstvena organizacija (SZO) očekuje „visoke nivoe“ kovida 19 ovog leta u Evropi i pozvala je da se pažljivo prati virus, pošto je zabeležen utrostručen broj novozaraženih dnevno u poslednjih mesec dana.

– Nakon što su zemlje širom Evrope ukinule mere koje su bile na snazi, virus će cirkulisati na višim nivoima ovog leta – rekao je direktor SZO za Evropu Hans Kluge.

On je rekao da virus neće nestati zato što su zemlje prestale da ga nadziru, da nastavlja da zaražuje i da nastavlja da se menja i da i dalje ubija.

Podstaknuti podvarijanti omikron soja BA.5, broj slučajeva zaraze u oko pedeset zemalja koje obuhvata SZO Evropa dostigao je ove nedelje blizu 500.000 novozaraženih dnevno, dok je to bilo oko 150.000 dnevno krajem maja, navode podaci svetske organizacije.

Pošto je registrovano između 4.000 i 5.000 smrtnih slučajeva od kovida dnevno tokom dobrog dela zime, broj umrlih sada ostaje na niskom nivou od 500, nivou od leta 2020.

Gotovo sve evropske zemlje beleže veliki porast broja slučajeva, a po broju novih slučajeva vode Portugal, Luksemburg, Francuska, Grčka, Kipar Nemačka i Austrija, prenosi Hina.

– Nadamo se da opsežni programi vakcinacije, koje je većina zemalja imala, kao i prethodne infekcije, znače da ćemo izbeći najteže posledice koje smo imali najranije u pandemiji – rekao je Kluge.

On je istakao međutim da se ipak preporučuje ljudima da se ne pomeraju.

SZO poziva Evropljane da nastave da se izoluju u slučaju respiratornih simptoma, da provere da im je vakcina ažurirana i da nose masku na mestima sa puno ljudi.

– Treba da nastavimo da pratimo virus, jer ne raditi to nas čini sve slepljim prema načinu prenosa i njegovom razvoju – rekao je Kluge.

On je takođe pozvao evropske zemlje da povećaju nivo vakcinacije.

– Visok imunitet u stanovništvu i izbor da se smanji rizik za starije osobe će biti ključni da spreče dodatni mortalitet ovog leta – rekao je on.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h