Connect with us

Vesti

Protest ‘Srbija protiv nasilja’

Objavljeno

-

Na platou ispred Skupštine Srbije počeo je protest „Srbija protiv nasija“, 25. u Beogradu, tokom kojeg bi učesnici trebali da prođu medijskom trasom na kojoj su sedišta Radio televizije Srbije i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Kako javlja reporter agencije Beta, saobraćaj je na platou ispred Skupštine Srbije blokiran, a na kamionu sa kojeg se obraćaju govornici okačen je veliki transparent „Šta ste uradili da se ne ponovi“, pri čemu se na masovna ubistva koja su se u maju dogodila u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, i u okolini Mladenovca.

Okupljeni nose ispisane poruke među kojima je „AV gazi po pravu, pravdi i istini“.

Kako je najavljeno, tema večerašnjeg protesta biće medijski zakoni i nasilje u medijima.

Protesti „Srbija protiv nasilja“ počeli su u Beogradu, a zatim i u drugim gradovima Srbije, nakon dva masovna ubistva 3. i 4. maja, u kojima je u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca ubijeno 18 osoba, dok su još dve preminule kasnije od zadobijenih povreda.

Advertisement

Među zahtevima protesta, koje tehnički organizuje deo stranaka proevropske opozicije, su smene, zbog institucionalne odgovornosti, ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Traže se i ostavke članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) koji se smatraju odgovornim za promovisanje nasilja, agresije i nemorala na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, među kojima su navedene Pink i Hepi.

Sa protesta protiv nasilja se traži i gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i smenu rukovodstva Radio televizije Srbije.

(Beta)

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Vesti

N1: Majka petaka napala nastavnicu u OŠ ‘Jovan Dučić’ u Beogradu, u petak bez nastave

Objavljeno

-

Objavio

Majka učenika petog razreda teško je danas povredila nastavnicu u osnovnoj školi „Jovan Dučić“ u Beogradu, koja je zbog povreda primljena u bolnicu, zbog čega u petak neće biti nastave u toj školi.

Kako je preneo portal N1, napad na nastavnicu biologije dogodio se u toku drugog časa, navodno zbog ocene koju je zaključila tom petaku.

U školu je tokom dana dolazila i policija, a pretučena nastavnica je vozilom Hitne pomoći prevezena u Zemunsku bolnicu gde su joj dijagnostikogvane višestruke povrede.

Savet roditelja te škole pozvao je sve roditelje da sutra u 17 sati, skupom ispred škole, pokažu „najpre deci, a nažalost moramo i mnogim roditeljima, da su protiv nasilja generalno, a posebno protiv vršnjačkog i nasilja nad onima kojima poveravaju svoju decu“.

„Prosvetni radnici moraju da se podignu na mnogo viši nivo poštovanja, jer je budućnost naše dece u njihovim i našim rukama“, navodi se u poruci direktorke te škole koja je prosleđena roditeljima.

Advertisement

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h