Connect with us

Vesti

Protest ‘Srbija protiv nasilja’

Objavljeno

-

Na platou ispred Skupštine Srbije počeo je protest „Srbija protiv nasija“, 25. u Beogradu, tokom kojeg bi učesnici trebali da prođu medijskom trasom na kojoj su sedišta Radio televizije Srbije i Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

Kako javlja reporter agencije Beta, saobraćaj je na platou ispred Skupštine Srbije blokiran, a na kamionu sa kojeg se obraćaju govornici okačen je veliki transparent „Šta ste uradili da se ne ponovi“, pri čemu se na masovna ubistva koja su se u maju dogodila u beogradskoj osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, i u okolini Mladenovca.

Okupljeni nose ispisane poruke među kojima je „AV gazi po pravu, pravdi i istini“.

Kako je najavljeno, tema večerašnjeg protesta biće medijski zakoni i nasilje u medijima.

Protesti „Srbija protiv nasilja“ počeli su u Beogradu, a zatim i u drugim gradovima Srbije, nakon dva masovna ubistva 3. i 4. maja, u kojima je u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca ubijeno 18 osoba, dok su još dve preminule kasnije od zadobijenih povreda.

Advertisement

Među zahtevima protesta, koje tehnički organizuje deo stranaka proevropske opozicije, su smene, zbog institucionalne odgovornosti, ministra policije Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije Aleksandra Vulina.

Traže se i ostavke članova Regulatornog tela za elektronske medije (REM) koji se smatraju odgovornim za promovisanje nasilja, agresije i nemorala na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje, među kojima su navedene Pink i Hepi.

Sa protesta protiv nasilja se traži i gašenje štampanih medija i tabloida koji objavljuju lažne vesti i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i smenu rukovodstva Radio televizije Srbije.

(Beta)

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

OVAKVO NEŠTO NIJE VIĐENO NA NEBU IZNAD SRBIJE! Ljudi masovno SLIKALI, prizor ostavio sve u ČUDU (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mesec, Foto: Espreso

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca


Tokom večeri na nebu iznad Srbije mogao se videti koncentrični krug oko Meseca, koji je sudeći po objavama zbunio mnoge korisnike društvenih mreža.

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca.

Međutim, reč je o fenomenu koji se stručno naziva „halo efekat“.

Mesečev halo i mesečeva korona nastaju na sličan način kao i duga – prelamanjem svetlosti na kristalima leda ili kapljicama vode u gornjim slojevima atmosfere.

Advertisement

Halo ima oblik velikog prstena koji okružuje Mesec.

Nastaje prelamanjem svetlosti Meseca na kristalima leda u oblacima na velikim visinama. Mehanizam nastanka ovih kristala leda nije u potpunosti poznat ali svi oni imaju približno isti oblik šestougla i slične dimenzije.

Nastaju u cirusima, oblacima koji se nalaze na visini od oko 6000 metara, brzim zaleđivanjem kapljica vode.
Izvor: Espreso
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy