Connect with us

Vesti

Prorektorka podnela ostavku zbog izostanka podrške Rektorata Univeziteta Filozofskom fakultetu

Objavljeno

-

Prorektorka za međunarodnu saradnju Univerziteta u Novom Sadu Sabina Halupka Rešetar podnela je ostavku na tu funkciju, objavio je 021.rs.

Kako se navodi u ostavci u koju je 021.rs imao uvid, razlog za ovakav potez je izostanak podrške Rektorata Univerziteta u Novom Sadu Filozofskom fakultetu tokom blokade te visokoobrazovne ustanove.

„Nakon što je moja matična ustanova, Filozofski fakultet, danima bila pod blokadom Studentskog parlamenta, a bez podrške Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, ja više nisam u mogućnosti da i dalje obavljam funkciju prorektorke za međunarodnu saradnju Univerziteta“, navela je Halupka Rešetar, redovna profesorka na Filozofskom fakultetu.

Ona je ostavku podnela na lični zahtev, a ujedno je i pružila podršku „kolegama i studentima Filozofskog fakulteta kojima je blokadom uskraćeno pravo na rad i obrazovanje“.

Filozofski fakultet je bio blokiran od četvrtka do nedelje, a u blokadi je učestvovala grupa mladih na poziv Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta.

Advertisement

Zahtevali su da vanredni profesor Dinko Gruhonjić dobije otkaz zbog navodnog govora mržnje, uprkos tome što su sa fakulteta poručili da je takav zahtev u suprotnosti sa zakonima.

Univerzitet u Novom Sadu se od početka blokade nijednog trenutka nije oglasio, a nakon nekoliko dana tišine, u nedelju popodne, 31. marta, rektor Madić pojavio se zajedno sa dekanima FTN-a i Fakulteta sporta i fizičke kulture u nedelj dodaš o je na razgovor sa grupom koja je blokirala fakultet.

Nakon tog razgovora, doneta je odluka da blokada fakulteta bude „privremeno prekinuta“.

(Beta)

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Naslovne strane za ponedeljak 15. april

Objavljeno

-

Objavio

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak 15. april 2024. prenose izvode iz jučerašnjeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a pišu i o dešavanjima u Izraelu i u regionu.

ALO – „Planeta u strahu od trećeg svetskog rata“, Iran lansirao preko 300 dronova i projektila na Izrael, piše list. O gradnji stadiona u Surčinu: „Počinje“.

BLIC – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o borbi protiv lobiranja za rezoluciju o Srebrenici: „Možda ćemo se kandidovati za nestalnu članicu SB UN“. Svet na ivici trećeg svetskog rata: „Gori nebo“. Omiljena letnja destinacija Srba na dlanu: „Nova pravila za letovanje u Grčkoj“.

VEČERNJE NOVOSTI – Jasna poruka Vučića „Podnećemo rezolucije o Jasenovcu i Šumaricama“, piše list. Posle napada Irana „Izrael čeka trenutak za osvetu“. Hapšenja u Podgorici „Katnić i Lazović bili deo istog klana“, piše list.

DANAS – Sagovornici Danasa o tome koliko članstvo Kosova u Savetu Evrope i rezolucija o genocidu najavljena u Ujedinjenim nacijama „pomažu“ naprednjacima pred beogradske i lokalne izbore: „Vučić ‘doziva’ Armagedon, a bori se kao protiv uroka“. Profesor Zoran Stojiljković o izvršnoj vlasti bez moći „Tri prethodne vlade su primer uzurpirane vlasti“.

Advertisement

NOVA – Statusni simboli naprednjačke elite „Besne limuzine u garažama dedinjskih vila, poslovi od države, lažne diplome i, naravno, Beograd na vodi“, piše list. Ćutanje režima na predloge opozicije: „A od vlasti ni pisma ni razglednice“. Bliski istok na ivici totalnog rata, napad Teherana na Izrael: „Osveta Irana poruka Natenjahuu i Bajdenu“.

INFORMER – „Zapamtite, pobediće Srbija“, naslov teksta pred glasanja o prijemu Kosova u Savet Evrope i rezoluciji o Srebrenici. Pod naslovom „Iran i Izrael u ratu“ list piše o napadu Irana na Izrael.

KURIR – „Narode srpski, glavu gore“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o rezoluciji o Srebrenici.

SRPSKI TELEGRAF – „Đilas bi bojkot izbora“, piše list o različitim stavovima unutar opozicije.

POLITIKA – Vučić o odgovoru Srbije na rezoluciju o Srebrenici „Možemo biti kandidat za nestalnu članicu Sb UN“. Glavna tužiteljka za ratne zločine Snežana Stanojković: „Žrtva je uvek bila u fokusu rada tužilaštva“. U sredu parlamentarni izbori u Hrvatskoj: „HDZ u nedovoljnoj prednosti“, piše list.

Advertisement

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h