Connect with us

Politika

PREDSEDNIK OTKRIO TEŽINU BORBE ZA VAKCINE: „Pisao sam Si Đinpingu…“

Objavljeno

-

Foto: Printscreen/RTS

Kazao je da je pisao i kineskom predsedniku Si Ðinping


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se u narednih sedam do osam dana završiti pregovori i oko nabavke kineske vakcine, nakon što su u Srbiju stigle prve količine Fajzerove i Sputnjik V vakcine.

Vučić je za TV Hepi rekao da je kineska vakcina „izuzetno kvalitetna“, ali da je verovatno i najskuplja.

Kazao je da je pisao i kineskom predsedniku Si Ðinping, gde je naveo da je Srbija zainteresovana za njihovu vakcinu, ali i da je zamolio za popust za našu zemlju.

Vakcine smo dobili jer smo ih platili

Upitan da prokomentariše pojedina pitanja u javnosti, ne samo našoj, već i široj, kako je Srbija uspela da nabavi Fajzerovu vakcinu među prvima, dok mnoge evropske zemlje nisu, Vučić je kratko odgovorio da je naša zemlja napavila vakcinu jer je platila.

– Hvala i Amerikancima što su odlučili da nam prodaju vakcinu. Niko u regionu, osim male količine koju je dobila Albanija, nije dobio vakcinu sem Srbije. Mi smo je platili, da je nismo platili, ne bismo je ni imali – rekao je Vučić.

„Oslanjali smo se na sebe i sopstvene snage“

Istakao je da se naša država „oslanjala na sebe i sopstvene snage“ i da je naš državni vrh negde „predosećao“ da će vakcine u okviru evropskog Kovaks plana stići kasno.

– Imamo poverenje u EU i komesara Olivera Varhejia, ali znali smo da ćemo na vakcine čekati malo duže. Neće ih biti ni u januaru, a videćemo kasnije – naveo je Vučić.

Upitao je, kako bi naš narod reagovao kada bi se svi u regionu vakcinisali, Hrvati, Mađari, Bugari, a da mi nemamo vakcinu.

Izrazio je nadu da će Srbija uskoro krenuti u nabavku Astra-Zeneka vakcine, Moderne, ali i ostalima koji je proizvode.

– Sve su odlične vakcine. Mi smo jedna od retkih zemalja koja je omogućila pravo na izbor svojim građanima, poručio je Vučić.


OVO BI TREBALO SVAKA ŽENA DA ZNA! Ovi vitamini su neophodni NAKON 40-TE GODINE, sprečavaju bore!


Izvor: Espreso

Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Vučić: Peta zemlja povukla priznanje nezavisnosti Kosova

Objavljeno

-

Objavio

Vučić, Foto: RTV Pink printscreen


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti


Aleksandar Vučić rekao je na konferenciji za novinare da je peta zemlja povukla jednostrano priznanje nezavisnosti Kosova.

– Zaustavite se ljudi. I samo da vam kažem, imamo i petu zemlju koja je povukla priznanje Kosova, i čekam da krenu da se učlane negde, pa ćemo to da vam pokažemo – rekao je predsednik srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom koji se nalazi u trodnevnoj poseti Srbiji.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h