Connect with us

Društvo

POVLAČE SE OVA DVA PROIZVODA SA TRŽIŠTA! Ministarstvo poslalo upozorenje, POSTOJI HEMIJSKI RIZIK!

Objavljeno

-

Prazni rafovi, Foto: printscreen/instagram/serbialive_beograd

Za oba proizvoda je naloženo povlačenje sa tržišta, kao i opoziv proizvoda od potrošača


Još dva proizvoda se povlače sa našeg tržišta, potvrđeno je, a ovoga puta reč je o kalupu za mafine i kuvalu za vodu.

Kako je upozorio NEPRO, reč je o kuvalu za vodu robne marke ROX, tip/model 57831, sa oznakom bar koda 3858890578317, kapaciteta 1,8l. Proizvod je upakovan u kartonskjoj kutiji crno-sive boje.

Drugi sporan proizvod su silikonske modle – kalupi za mafine robne marke PEPCO model SКU 310531 broj serije 2200131053168. Proizvod je upakovan na kartonskoj podlozi sa prednjom – providnom plastičnom stranom.

Kako stoji u upozorenju na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), postoji hemijski rizik.

Advertisement

„Na obuhvaćenim proizvodima – kalupi za mafine – postoji rizik migracije/prenosa formaldehida i melamina sa pomenutih materijala za pakovanje hrane na prehrambeni proizvod koji se u njima nalazi2, piše u obrazloženju.

Za kuvalo se navodi da proizvod nema uzemljenje pa korisnik može da dođe u dodir sa delovima pod naponom što povećava rizik od električnog udara.

Za oba proizvoda je naloženo povlačenje sa tržišta, kao i opoziv proizvoda od potrošača.

Izvor: Espreso

Advertisement

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h