Connect with us

Vesti

Pošta Srbije pozvala mlade da se prijave Međunarodno takmičenje u pisanju pisama

Objavljeno

-

Pošta Srbije poziva je danas mlade, uzrasta od devet do 15 godina, da se do 20. aprila prijave da učestvuju na nacionalnom takmičenju u pisanju pisama, čiji će pobednik predstavljati Srbiju na Međunarodnom takmičenju za najbolje pismo koje organizuje Svetski poštanski savez kao specijalizovana agencija Ujedinjenih nacija.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Sa 150 godina, Svetski poštanski savez služio je ljudima širom sveta više od osam generacija. Svet se od tada izuzetno promenio. Napišite pismo budućim generacijama o svetu za koji se nadate da će naslediti“, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, takmičenje se održava po pravilima Svetskog poštanskog saveza, koja podrazumevaju da pismo mora biti pisano rukom i da sadrži sve elemente pisma: zaglavlje (potpuna adresa autora, datum pisma), uvodni pozdrav (Dragi ili Poštovani), telo pisma (sadržaj), završni pozdrav i potpis.

Pisma ne smeju biti duža od 800 reči, a uz rukom pisanu verziju, učesnici treba da dostave i elektronski prepis urađen na računaru, kao i lične podatke učesnika (ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, ime i prezime roditelja, broj telefona roditelja, imejl adresa roditelja i broj reči u pismu).

Kriterijumi za ocenu biće struktura pisma, pridržavanje teme, kreativnost i upotreba jezika.

Advertisement

Radovi se šalju na adresu Pošte Srbije, Poštanski pregradak 500, 11120 Beograd 35, sa naznakom – Konkurs Takmičenje u pisanju pisama za mlade.

Pristigle radove ocenjivaće stručna Komisija koju čine predstavnici Ministarstva informisanja i telekomunikacija, Ministarstva prosvete i Pošte Srbije.

Na međunarodnom nivou, autori tri najbolja pisma biće nagrađeni zlatnom, srebrnom i bronzanom medaljom koje dodeljuje Svetski poštanski savez.

Detaljne propozicije konkursa dostupne su na sajtu Pošte Srbije, na stranici https://www.posta.rs/lat/stanovnistvo/usluga.aspx?usluga=marketinske usluge/konkurs/medjunarodno-takmicenje-u-pisanju-pisama-za-mlade , kao i na zvaničnom Fejsbuk i Instagram profilu Pošte.

(Beta)

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h