Connect with us

Politika

VUČIĆ U POSETI ZLATIBORSKOM OKRUGU: Došao sam da vam kažem šta ćemo da uradimo za Užice! (UŽIVO)

Objavljeno

-

Foto: Printcreen

Predsednik je posetu počeo u Užicu, gde ga je dočekao veliki broj građana


Predsednk Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Zlatiborskom okrugu.

8.57- Vučić stigao u Užice, najavio nove projekte

Predsednik je posetu počeo u Užicu, gde ga je dočekao veliki broj građana.

– Došao sam da vam kažem šta ćemo da uradimo za Užice i Zlatiborski okrug. Krećemo odmah. Doneli smo odluku da izgradimo obilaznicu oko Užica, to nije obilaznica običan put već u profilu auto-puta i to će da košta najmanje 25-30 miliona evra – rekao je predsednik okupljenim građanima.

foto: PRINTSCREEN/PINK TV

Predsednik je najavio da će do polovine sledeće godine biti završen auto-put do Požege, a onda “idemo do Užica, pa i dalje od njega”.

– Ono što je mnogo važno, pričalo se da nemamo novca za vrtić, ali evo ja vam kažem da će biti novi vrtić na Carini. Ono što je za vas važno, to je ovaj put prema Kadinjači i Bajinpj Bašti, radićemo tunela ka Kadinjači. To je oko 50 miliona evra, to su velike stvari. Mislimo da je važno da se razvija turizam u čitavom Zlatiborskom okrugu. Konačno ćemo rešiti pitanje vode i snabdevanje čistom vodom, i što je najvažnije kada se izgradi auto-put možemo da pokušamo da dovedemo krupnog investitora u Užice. Hoću da vam se zahvalim na jednom. Danas je prosečna plata u Užicu 520 evra, ne mislim da je to idealno, ali za malo godina smo uspeli mnogo da napredujemo – rekao je predsednik Vučić.

Potom sledi otvaranjem Sportske hale Krčagovo u istoimenom gradu gde se nalazi i Opšta bolnica Užice koju će takođe obići.

Obilazak nastavlja posetom Bajinoj Bašti, gde će najpre posetiti domaćinstvo Ljuba Blagojevića u selu Pepelj i razgovarati sa meštanima. U Bajinoj Bašti će obići i kompaniju Rolomatik, jednu od najpoznatijih u bajnobaštanskom kraju.

Posetu ovom kraju Vučić će završiti u Mokroj Gori, gde će posetiti turistički kompleks Drvengrad na Mećavniku.

Izvor: Espreso