Connect with us

Politika

Vučić sa Ramom: Ponosan na „Beograd na vodi“ i prijateljstvo sa Albanijom koje smo uspostavili u poslednjih nekoliko godina (FOTO)

Objavljeno

-


Predsednik Srbije se oglasio na Instagramu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je fotografiju sa Edijem Ramom, premijerom Albanije.

– Ponosan na „Beograd na vodi“ i prijateljstvo sa Albanijom koje smo uspostavili u poslednjih nekoliko godina, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da narodi sa Balkana treba da veruju u sebe i svoje potencijale, što pokazuje i najbolja ideja Otvorenog Balkana koju su stvorila tri naroda i koja je samo njihova.

– Nismo najbolji u svemu, ali nismo ni najgori, a ako radimo zajedno mozemo da budemo motor razvoja u Evropi, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenicji za medije posle Samita u Beogradu.

POGLEDAJ:  KAKVE NAS MERE ČEKAJU ZA USKRŠNJE I PRVOMAJSKE PRAZNIKE? Ovo će biti glavna tema sednice čiji se TERMIN još čeka
Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Skupštine Beograda sledeće nedelje o rebalansu budžeta

Objavljeno

-

Objavio


BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je četvrtu sednicu gradskog parlamenta za 28. septembar, a na dnevnom redu će biti rebalans budžeta za 2022. godinu, saopštila je Gradska uprava.


Navodi se da će pred odbornicima biti još Izmena odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini, te Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021. godinu.

POGLEDAJ:  DR TIODOROVIĆ UDARIO JAKO: Da li je normlano praviti svadbu, ako će posle nje umreti MLADOŽENJA

Na dnevnom redu su takođe Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Novi Beograd i Dopuna odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije „Vinča”, kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljača sekundarnih sirovina na ovoj deponiji.

Odbornici će razmatrati niz drugih predloga odluka, među kojimia su Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj miliciji i Predlog odluke o dopuni odluke o određivanju komunalnih delatnosti, te predlog osnivanja javnog komunalnog preduzeća „Beogradski park“ za upravljanje parkovima na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica, kao i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu.

POGLEDAJ:  GODIŠNJICA ANTIFAŠISTIČKOG USTANKA: Vučić pokrovitelj proslave

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda i Predlog izmena i dopuna plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd” d.o.o. Beograd.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h