Connect with us

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ ISPRED PALATE SRBIJE: Prisustvuje primopredaji vozila za prevoz vakcina

Objavljeno

-

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Pink TV

Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji


Predsednik Srbije,Aleksandar Vučić prisustvovaće danas primopredaji u Palati Srbije, 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja nabavljenih sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj.

Projekat inače sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

– Nama je ovo važno, rešava nam logističke probleme. Važno je da svi dobiju svoje vozilo, i da mogu brzo da podele vakcine. Mnogo lepo izgledaju vozila. Na žalost trebaće nam još mnogo vakcina – rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska vozila.

Kako je Vučić još rekao, sve će biti bolje kada pobedimo koronu.

– Sva su Citorenova vozila, baš lepo izgledaju. Dali ste im registracije po mestima gde idu – rekao je Vučić obilazeći 26 vozila.

Kako je dodao, u specijalizovane frižidere može da stane i do 20 hilada doza.

Kako je Vučić dodao, Novi Pazar i Beograd dobijaju dva vozila, zbog razruđenosti terena.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar dodao je da je važno da vakcina stigne do svake kuće.

– Dobar dan drago mi je što sam ovde. Na ovom istom mestu u martu ove godine evropska unija je uručila 20 ambulantnih vozila za zdravstvene centre. Danas sam ponosan što nastavljamo dalje da pružamo podršku i medicinskog osoblja. Niko ne želi kako se koristi medicinska oprema, ali nam je drago što sam je ona dostupna kada nam je potrebna. Ova vozila su opremljena frižiderima – naveo je novi amasador EU, Emanuel Žiofre.

30 miliona evra za trogodišnji program

Vozila su nabavljena sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj (EU PRO PLUS), koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS). Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

Izvor: Espreso