Connect with us

Politika

MOMIROVIĆ: Nastavljamo sa projektima koji menjaju perspektivu Srbije i u uslovima energetske krize!

Objavljeno

-

U uslovima svetske energetske krize kada je fokus samo na uštedi energenata, pre svega struje, mi nastavljamo sa investicijama i projektima koji menjaju privredu i perspektivu ove zemlje, a pritom ne odustajemo ni od lokalnih saobraćajnica jer znamo koliko su one važne, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska rekonstrukcije i proširivanja državnog puta na deonici Bačka Palanka – Begeč, važne saobraćajne veze ove opštine sa Novim Sadom.

POGLEDAJ:  DANAS KONAČNA PRESUDA RATKU MLADIĆU: Postoje tri scenarija za generala u Hagu
Advertisement

———-
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Politika

Skupštine Beograda sledeće nedelje o rebalansu budžeta

Objavljeno

-

Objavio


BEOGRAD – Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević zakazao je četvrtu sednicu gradskog parlamenta za 28. septembar, a na dnevnom redu će biti rebalans budžeta za 2022. godinu, saopštila je Gradska uprava.


Navodi se da će pred odbornicima biti još Izmena odluke o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u 2022. godini, te Predlog odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2021. godinu.

POGLEDAJ:  Vučević: Do 25. septembra se očekuje novi sastav Vlade

Na dnevnom redu su takođe Predlog odluke o dodeli naziva ulice na teritoriji gradske opštine Novi Beograd i Dopuna odluke o neophodnosti iseljenja sa planom preseljenja domaćinstava koja žive u neformalnom naselju na lokaciji deponije „Vinča”, kao i ponovnog uspostavljanja izvora prihoda sakupljača sekundarnih sirovina na ovoj deponiji.

Odbornici će razmatrati niz drugih predloga odluka, među kojimia su Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o komunalnoj miliciji i Predlog odluke o dopuni odluke o određivanju komunalnih delatnosti, te predlog osnivanja javnog komunalnog preduzeća „Beogradski park“ za upravljanje parkovima na području gradskih opština Voždovac, Vračar, Zvezdara, Zemun, Novi Beograd, Palilula, Rakovica, Savski venac, Stari grad i Čukarica, kao i o osnivanju javnog komunalnog preduzeća za naplatu, logistiku i rukovođenje javnim prevozom putnika u Beogradu.

POGLEDAJ:  DANAS KONAČNA PRESUDA RATKU MLADIĆU: Postoje tri scenarija za generala u Hagu

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda i Predlog izmena i dopuna plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji Beograda, te Predlog odluke o osnivanju privrednog društva Sportski centar „Novi Beograd” d.o.o. Beograd.

(Tanjug)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h

Generated by Feedzy