Connect with us

Ekonomija

PENZIONERI NE MORAJU DA SE PRIJAVLJUJU ZA POMOĆ OD 110 EVRA: Ministar rekao kada najstarijima leže prva uplata!

Objavljeno

-

Siniša Mali, Foto: Tanjug

Mali je rekao da prijavljivanje za novu pomoć kreće 28. aprila, kao i prošle godine preko kol centra ili portala Trezora Republike Srbije.


Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da penzioneri neće morati da se prijavljuju za dobijanje pomoći od po 30 evra u maju i novembru, niti za dodatnih 50 evra u septembru.

„Kao i prošle godine kada su građani dobijali po 100 evra pomoći, nije bilo potrebno da se naši najstariji sugrađani prijavljuju ni na koji način. Oni će automatski dobiti već prve nedelje maja prvu pomoć od 30 evra“, rekao je Mali gostujući na Prvoj.

Podsetio je da je prošle godine 6,1 miliona građana dobio pomoć od 100 evra iz budžeta.

Mali je rekao da prijavljivanje za novu pomoć kreće 28. aprila, kao i prošle godine preko kol centra ili portala Trezora Republike Srbije.

Prijavljivanje traje do maja, tako da ko napuni 18 godina između maja i novembra ne može da se prijavi, objasnio je Mali.

Izvor: Espreso

Ekonomija

NAJNOVIJE SAOPŠTENJE NARODNE BANKE: Tiče se kursa EVRA za danas

Objavljeno

-

Novac, Foto: Profimedia, Stefan Jokić, Zorana Jevtić


Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 117,39966 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Dinar prema evru vredi jednako kao pre mesec dana, 0,2 odsto više nego na početku ove godine i 0,1 odsto više nego godinu dana ranije.

Najslabija vrednost dinara prema evropskoj valuti bila je 13. aprila kada je za evro bilo potrebno 117,7627 dinara, dok je najveća vrednost dinara preme evru bila 4. jula, kada se evro mogao kupiti za 117,3896 dinara.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h