Connect with us

Hronika

OVO JE VILA VELJE NEVOLJE KOJU JE NASTAVIO DA GRADI IAKO NIJE DOBIO DOZVOLU! Pogledajte samo ovu TVRĐAVU!

Objavljeno

-

Foto: Ana Paunković

Procedura nalaže da, ukoliko investitor odbija da primi rešenje građevinske inspkecije, ono se stavlja na oglasnu tablu čime se smatra da su graditelji obavešteni iako ga nisu lično preuzeli


Gradski građevinski inspektor je još krajem avgusta prošle godine, izdao rešenje o zabrani radova i rušenju nelegalnog objekata na adresi Kozarčeva 4 na Zvezdari, pišu mediji.

Iako se kao investitori pominju S.Đ i B.Đ., pravi „gazda“ velelepnog zdanja koje se zida je Velja Nevolja.

Oni su, u proteklom periodu, izbegavali da prime rešenje o izvršenju, koje je i dalje „na dostavi“. I pored toga što je građevinska inspekcija, u više navrata, ogradila trakama gradilište i naložila hitnu zabranu radova i rušenje u roku od sedam dana, investitori su nastavili da grade.

Sekretarijat za inspekcijske poslove je podneo i krivične prijave.

Advertisement

Procedura nalaže da, ukoliko investitor odbija da primi rešenje građevinske inspkecije, ono se stavlja na oglasnu tablu čime se smatra da su „graditelji“ obavešteni iako ga nisu lično preuzeli.

Foto: Ana Paunković

To znači da bi u narednih mesec dana moglo da bude doneto rešenje o rušenju obejkta, pišu Novosti.

U rešenju građevinskog inspektora se nalaže se investitoru da odmah obustavi radove i da sruši objekat u Kazarčevoj 4, koji se sastoji iz prizemlja i prvog sprata na prvaougaonoj osnovi dimenzija 18 puta 12 metara.

Ova „mala Šilerova“ ima nekoliko spratova izlivenih u betonu, a stavljena su blindirana stakla. Prema nezvaničnim saznanjima, unutar kuće napravljen je hodnik koji spaja ovo zdanje sa susednom vilom, koja je u vlasništvu njegovo „partnera“ i takođe uhapšenog Marka Miljkovića.

Veljko Belivuk i njegova kriminalna grupa, zaposeli su i mnoge prostorije na stadionu Partizana kao pripadnici navijačke frakcije „Principi“.

Belivuk je unutra čak imao i strogo čuvani bunker sa video-nadzorom ispred ulaza, ali i u samoj prostoriji.

Advertisement

Velja Nevolja i njegovi „navijači“ zaposeli su i restoran ispod istočne tribine. Nakon toga u ovo kultno beogradsko mesto prestali su da dolaze redovni gosti. Ova ekipa takođe je nesmetano koristila i klupsku teretanu, koja je bila isključivo namenjena sportistima koji nastupaju za Partizan. Ispod južne tribine imali su i svoje kancelarije, koje je juče pretresala policija.

Veljko Belivuk je u četvrtak ujutru uhapšen na Rudniku, zajedno sa još 16 pripadnika njegove kriminalnce grupe, a određeno mu je trenutno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će svi u petak biti saslušani.

Velja i ostali uhapšeni se terete i za ubistvo navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića.

Izvor: Espreso

Advertisement
Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Hronika

VAPAJ SESTRE TRAGIČNO NASTRADALOG MALIŠANA IZ BAČKE PALANKE

Objavljeno

-

Foto: Milena Đorđević

U Bačkoj Palanci 31. jula, stradao je trinaestogodišnji dečak od strujnog udara dok se igrao sa drugarima


Građani Bačke Palanke održali su protest zbog tragične smrti dečaka A.M. (13) koji je stradao od strujnog udara.

Dečak je stradao kada se uhvatio za pokidani strujni kabl. Kako se navodi na društvenim mrežama, građani su se spontano okupili i traže krivca za nastalu tragediju.

Foto: Privatna arhiva

Danas se na profilu majke tragično nastradalog dečaka na  društvenoj mreži “Fejsbuk” oglasila sestra, čiji status prenosimo u celosti:

MOLIM SVE RODITELJE KOJI
ORGANIZUJU PROTEST DA SE TO UKINE….. PRAVITE PROBLEME UPLICETE MOJE RODITELJE NI KRIVE NI DUZNE.. IMENUJETE NI KRIVOG NI DUZNOG MOG OCA I MAJKU U SVE TO… ZNAM DA JE SVIMA KRIVO TO STO SE DESILO I ZNAM DA SE PLASITE ZA VASU DECU,KRIVAC MORA POSTOJATI NEMOZE DA PRODJE BEZ NI JEDNOG KRIVCA… ALI RAZUMITE MALO I MOJE RODITELJE… VI ACU NECETE VRATIRI I DA SE DIGNE CELA SRBIJA VI NJEGA NE MOZETE VRATITI… TAKO DA MOLIM LJUDE DA SE TAJ PROTEST PREKINE ISPRED OPSTINE…
PRAVITE SEBI A POGOTOVO NAMA PROBLEM.. ZATO SAM ZELELA DA UDJETE MALO U MOJU KOZU I VIDITE KAKO SE JA OSECAM KAKO JE TO OSTATI BEZ RODJENOG BRATA SA MOJIH 14
GODINA NIJE DOZIVEO NI
SOPSTVENU SVADBU… KAKO MI JE KAD ODEM NA SLADOLED DA SKRENEM BAR MALO MISLI I TO JA VIDIM VAS KAKO NJEGA SPOMINJETE KAKO STE VI TU ZBOG NJEGA… ZNACI KAZEM VAM PORODICU NE UZIMAJ TE USTA…!!!!

Foto: FB/Printscreen

ELEKTRODISTRIBUCIJA Srbije saopštila je juče povodom nesrećnog događaja u Bačkoj Palanci 31. jula, kada je stradao trinaestogodišnji dečak, da je posebna komisija Elektrodistribucije pokrenula postupak za utvrđivanje propusta u radu u periodu saniranja posledica velikog nevremena u Bačkoj Palanci protiv suspendovanih dispečera Pogona Bačka Palanka D. R. i M.T.

Protiv njih je nadležnom tužilaštvu podneta prijava za utvrđivanje krivične odgovornosti, a doneta je odluka i o razrešenju M.M. – odgovornog lica za rukovođenje Pogonom Bačka Palanka.

Advertisement

EDS navodi da nadležni istražni organi preduzimaju službene radnje u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima na osnovu kojih će biti utvrđene sve okolnosti i uzroci, koji su doveli do ovog nesrećnog slučaja.

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h