Connect with us

Društvo

OVE REČI DR TIODOROVIĆA OHRABRUJU! Čeka se ponedeljak, ali opuštanje neće biti drastično

Objavljeno

-

Foto: Kurir

Epidemiolog kaže da je situacija povoljnija ali da neće biti drastičnog popuštanja mera


Profesor dr Branislav Tiodorović potvrdio je da postoje pokazatelji da su se mere poštovale i da je situacija povoljnija, ali se mora sačekati do ponedeljka da bi se to potvrdilo po brojkama.

„Sačekaćemo ponedeljak kako bi videli realnu sliku. Ako se pokaže to što nam se čini, da je situacija povoljnija, možda može da se produži radno vreme kafića i ugostiteljskih objekata. Ali samo donekle, znači možda do nekih 20 časova. To sigurno neće biti drastično popuštanje“, kaže dr Tiodorović za Mondo.

Kako potvrđuje, prema informacijama koje svakodnevno dobijaju pokazalo se da se kontrola mera i sprovođenje preporuka najbolje primenjuje u ustanovama kulture, zbog čega je današnja odluka i doneta baš za ove objekte.

„Pokazalo se da se u kulturnim ustanovama mere najviše poštuju i sprovode, zbog čega je doneta odluka da one mogu da rade duže nego do sada. Naravno, sve se menja u skladu sa trenutnom slikom. Ako brojke u ponedeljak budu rasle, ništa se neće produžavati“, kaže Tiodorović.

Advertisement

Nova sednica zakazana je za ponedeljak, 21. decembar u 8 sati, a na njoj će, kako navodi prof. Tiodorović, biti razmotrena epidemiološka situacija, i u skladu sa tim biti odlučeno da li će se blago popustiti mere i za ugostiteljske objekte.

Izvor: Espreso

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Društvo

KOLIKO ĆE NAM BITI VEĆI RAČUN ZA GAS? Bajatović izneo brojku, poskupljenje od 1. novembra

Objavljeno

-

Objavio

Dušan Bajatović, Foto: Prinstcreen/RTS

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da oni koji se greju na gas mogu očekivati skuplje račune


Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da sve one koji se greju na gas očekuje poskupljenje, ali da je suština da ono neće biti veće od 10 odsto. Ako preračunamo na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2100 kilovati, gde je oko 200 metara kubnih, povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je 400 kubika, biće 1.600 dinara i nešto u zavisnosti koliko koliko potrošite“, objašnjava Bajatović.

Gas će od novembra biti skuplji 10 posto. Agencije za energetiku dala je saglasnost za poskupljenje gasa za javno snabdevanje pa će kilovat sat koštati 4,54 dinara odnosno, sa PDV-om 5,02 dinara.

Direktor „Srbijagasa“ Dušan Bajatović rekao je da oni koji se greju na gas mogu očekivati skuplje račune za oko 850 dinara.

„Ako uzmete da preračunamo to sad na decembarsku prosečnu fakturu i da ih podelimo u dve kategorije, recimo 2100 kilovati, gde je oko 200 metara kubnih pa povećanje će biti negde oko 847 dinara, a ako je tu bilo 400 kubika, biće 1600 dinara i nešto u zavisnosti koliko koliko potrošite“, kaže Bajatović.

Advertisement

Prema njegovim rečima, suština je da poskupljenje neće biti veće od 10 odsto.

„Odluka je donesena i ona će se primenjivati od 1. novembra. Što znači da će početi da se plaća od 1. decembra. Na taj način smo pomerili, da kažem, praktično račune, odnosno ovo poskupljenje u iduću godinu“, napomenuo je Bajatović.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h