Connect with us

Društvo

OVE REČI DR TIODOROVIĆA OHRABRUJU! Čeka se ponedeljak, ali opuštanje neće biti drastično

Objavljeno

-

Foto: Kurir

Epidemiolog kaže da je situacija povoljnija ali da neće biti drastičnog popuštanja mera


Profesor dr Branislav Tiodorović potvrdio je da postoje pokazatelji da su se mere poštovale i da je situacija povoljnija, ali se mora sačekati do ponedeljka da bi se to potvrdilo po brojkama.

„Sačekaćemo ponedeljak kako bi videli realnu sliku. Ako se pokaže to što nam se čini, da je situacija povoljnija, možda može da se produži radno vreme kafića i ugostiteljskih objekata. Ali samo donekle, znači možda do nekih 20 časova. To sigurno neće biti drastično popuštanje“, kaže dr Tiodorović za Mondo.

Kako potvrđuje, prema informacijama koje svakodnevno dobijaju pokazalo se da se kontrola mera i sprovođenje preporuka najbolje primenjuje u ustanovama kulture, zbog čega je današnja odluka i doneta baš za ove objekte.

„Pokazalo se da se u kulturnim ustanovama mere najviše poštuju i sprovode, zbog čega je doneta odluka da one mogu da rade duže nego do sada. Naravno, sve se menja u skladu sa trenutnom slikom. Ako brojke u ponedeljak budu rasle, ništa se neće produžavati“, kaže Tiodorović.

Nova sednica zakazana je za ponedeljak, 21. decembar u 8 sati, a na njoj će, kako navodi prof. Tiodorović, biti razmotrena epidemiološka situacija, i u skladu sa tim biti odlučeno da li će se blago popustiti mere i za ugostiteljske objekte.

Izvor: Espreso

Društvo

NOVO UPOZORENJE RHMZ, NA SNAZI NARANDŽASTI METEOALARM: Danas nam sledi PAKAO, a evo šta nas očekuje za vikend!

Objavljeno

-

Vrućina, Foto: Nebojša Mandić


Današnja temperatura u Beogradu biće oko 36 stepeni

U Srbiji nas danas očekuje veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 33 do 37 stepeni, upozorio je danas Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Današnja temperatura u Beogradu biće oko 36 stepeni. U celoj zemlji danas je na snazi narandžasti meteoalarm.

Najniža dnevna temperatura u Srbiji danas biće od 16 do 24 stepena.

U Negotinu će danas maksimalna dnevna temperatura biti 37 stepeni, a na Paliću, kao i u Kragujevcu i Kraljevu 35, dok će u Novom Sadu, Loznici i Nišu 36.

Na Zlatiboru maksimalna dnevna temperatura biće 30 stepeni, a na Kopaoniku 23.

RHMZ je upozorio da nas sutra očekuje promenljivo oblačno i nestabilno uz kratkotrajno manje osveženje i lokalnu pojavu pljuskova sa grmljavinom, ponegde i gradom.

Najviša temperatura sutra biće od 31 do 35 stepeni.

Izvor: Espreso/Srbijauzivo.com

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h