Connect with us

Hronika

OVA DVA PITANJA MUČE PORODICU PERIŠ! Otac je posle rekonstrukcije, prokomentarisao NAJČUDNIJI SNIMAK

Objavljeno

-

Matej Periš, Foto: Ana Paunković

Povodom najnovijih snimaka oglasio se i Matejev otac koji sina traži već 13 dana


U cilju pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju. MUP Srbije objavio je rekonstrukciju kretanja Mateja Periša (27) koji je nestao u noći između 30.i 31. decembra nakon provoda u klubu „Gotik“.

Policijski službenici pregledali su stotine materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegovog kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do momenta silaska do Save, u 1.52 sata posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Povodom najnovijih snimaka oglasio se i Matejev otac koji sina traži već 13 dana.

– Ja na tom snimku ne mogu prepoznati plivača, pa ni Mateja. Ono što očekujem je da se istraga nastavi do konačnog odgovora gde je Matej, odnosno gde je mobilni uređaj koji je otporan na vodu, hvala vam – rekao je kratko Nenad Periš.

foto: Printscreencreen, Aleksandar Jovanović Cile

Na osnovu pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, tvrdi MUP, od trenutka izlaska iz Beton hale, sem taksiste koga je zaustavio i sa kojim je policija obavila razgovor, nije bio u kontaktu i interakciji ni sa jednim drugim licem.

U potragu su između ostalih uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, kojoj je nestanak i prijavljen, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade kao i pripadnici policijskih uprava Pančevo, Smederevo i Požarevac.

U cilju pronalaska Mateja Periša preko Interpola obaveštene su i policije zemalja u okruženju.

Nakon detaljne istrage koja je ušla u 14. dan nije dala rezultate postavlja se pitanje šta će se desiti ako Mateja uopšte ne pronađu.

Po Zakonu o vanparničnom postupku, jedan od razloga za proglašenje nestalog lica za umrlo postoji onda kada o životu tog lica nije bilo nikakavih vesti u proteklih 5 godina, a okolnosti pod kojima je nestao čine verovatnim da više nije u životu.

Sporne snimke komentarisao je juče na vanrednoj konferennciji za novinare načelnik Uprave kriminalističke policije Hvratske Antonio Gerovac.

– Što se tiče snimka na kome se vidi nepoznat muškarac da pliva u Savi mogu da kažem da je snimak autentičan, o tome da li neko pliva u Savi ili ne, to je predmet diskusije. U to ne bih ulazio – istakao je Gerovac i dodao da ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu.

Podsećamo, na društvenim mrežama pojavio se snimak Mateja Periša sa Savske promenade između dva mosta.

Na zumiranom snimku se vidi kako silazi niz stepenice. Ipak, u jednom delu se navodno vidi da Matej nije sam i da ga neko tuče nakon što je sišao niz stepenice.

Prema snimku je jasno da Periša niko ne juri, ali nije sasvim jasno šta se dogodilo na dnu stepeništa. Iako je snimak dosta nejasan u jednom momentu kao da se pojavljuju dve osobe i da se naguravaju.

Zatim se snimak prekida. Pored ovoga, pojavio se još jedan snimak, na kome Matej Periš trči kroz beogradske ulice, ali ovog puta iz drugog ugla. Na njemu se vidi kako se trčeći kreće Karađorđevom ulicom i ide prema Brankovom mostu.

Izvor: Espreso

Hronika

ADMINISTRATOR GRUPE KOJA PRATI MATEJA PERIŠA OBJAVIO VAŽNU INFORMACIJU I SVIMA DAO NADU! Pojavile su se NOVE VESTI

Objavljeno

-

Matej Periš, Foto: Printscreen

Jedna od tih grupa jutros je objavila jednu čudnu informaciju
Objavljeno: 25.01.2022. 10:06h
Matej Periš (21) iz Splita, nestao je u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kada je istrčao iz beogradskog kluba “Gotik” i od tada mu se gubi svaki trag.

U potragu za nestalim Splićaninom,uključio se svaki segment srpske policije, a kasnije su im se pridružile i kolege iz Hrvatske i svaki pedalj Beograda, Save i Dunava je pregledan, ali do dana današnjeg niko sa sigurnošću ne može da tvrdi kako je Matej nakon izlaska sa prijateljima nestao i gde se on sada nalazi.

Više od dve nedelje javnost sumnja u iskaze prijatelja, ali i Splićanke Maje koja je izašla sa tvrdnjama da je te kobne noći Matej nju kontaktirao, ali da se ona nije javljala.

Sa druge strane otac nestalog Mateja, Nenad Periš izjavio da su prijatelji sa kojima je on te večeri bio u klubu pouzdani i da njegovog sina znaju od detinjstva.

„Matej je došao u Beograd sa prijateljima koje zna još iz đačkih dana. Uveren sam da su u policiji rekli sve što znaju. Da bi sigurno sve uradili da mogu da pomognu da moj sin bude nađen. Tog mišljenja sam i za Maju. Oni su prijatelji niz godina. Ona je ćerka moje prijateljice. Video sam je nakon saslušanja u policiji i primetio koliko joj je sve ovo teško pada“ – tvrdi Periš i dodaje da ne želi da se bavi spekulacijama već da sazna gde mu je sin.

foto: Instagram/Nestali Matej Periš

Osim toga, vremenom su se pojavile i grupe na društvenim mrežama, ali i na Viberu u kojima ljudi masovno iznose informacije o slučaju koji je potresao i Srbiju i region.

Jedna od tih grupa jutros je objavila jednu čudnu informaciju.

Naime, administrator grupe objavio je video na kome tvrdi da je juče oko 18 časova njihova objava viđena sa Instagram profila Mateja Periša, s obzirom na to da oni koji god stori da objave u vezi sa nestalim Splićaninom, oni ga i označe u njoj.

Ako se ispostavi da niko od nadređenih nije proveravao društvene mreže nestalom Mateja Periša, ovo su onda lepe vesti.

Izvor: Espreso

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h