Connect with us

Vesti

Otvorene nominacije za nagradu Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek za 2023.

Objavljeno

-

Savet za regionalnu saradnju (RCC) i Savezno ministarstvo za evropske i međunarodne poslove Austrije raspisali su poziv za nominaciju za nagradu Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek za 2023.

Nagrađuju se pojedinac ili organizacija za doprinos regionalnoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi tokom 2023, a nominacije su otvorene do 2. maja, saopštio je danas RCC.

Ovogodišnjem laureatu nagrada u iznosu od 10.000 evra biće uručena na svečanosti koja će se održati u sklopu godišnjeg sastanka RCC u junu u Skoplju.

Nagrada će, između ostalog, doprineti i većoj vidljivosti rada i doprinosa njenog dobitnika. Među prethodnim laureatima su Sarajevo Film Festival, Exit Festival, No Borders Orchestra i mnogi drugi.

Više informacija o uslovima za nominaciju, postupku odabira, nagradi, prethodnim laureatima na https://www.rcc.int/championofregionalcooperation.

Advertisement

Šampion regionalne saradnje je godišnja nagrada koju je RCC uspostavio 2013. godine povodom svoje pete godišnjice. U saradnji sa Saveznim ministarstvom za evropske i međunarodne poslove Austrije, naziv nagrade je 2022. promenjen u Šampion regionalne saradnje dr Erhard Busek, čime je posthumno odata počast čoveku koji je bio specijalni koordinator Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu, prethodnika RCC, ali i veliki pobornik Zapadnog Balkana i zagovornik integracije regiona u EU.

(Beta)

Advertisement
OSTAVI KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Vesti

Gutereš: Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova

Objavljeno

-

Objavio

Generalni sekretar UN-a Antonio Gutereš (Guterres) izjavio je večeras da ni region ni svet ne mogu više sebi da priušte još ratova, posle iranskog napada na Izrael.

„Ni region ni svet ne mogu sebi priuštiti još ratova“, rekao je Gutereš i pozvao na maksimalnu uzdržanost.

Gutereš je na sednici Saveta bezbednosti UN o napadu Irana na Izrael rekao da je Bliski istok na ivici provalije.

„Bliski istok je na ivici provalije. Ljudi u regionu suočeni su sa stvarnom opasnošću od razornog širenja sukoba. Vreme je za smirivanje napetosti i maksimalnu uzdržanost“, rekao je Gutereš.

Sednica Saveta bezbednosti UN sazvana je posle napada Irana na Izrael tokom protekle noći.

Advertisement

Iran je protekle noći pokrenuo veliki napad dronovima i projektilima, i to je prvi direktan napad na teritoriju Izraela koji je izazvao strah od šireg regionalnog sukoba.

(Beta)

Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h