Connect with us

Društvo

OGLASIO SE DOKTOR TIODOROVIĆ: Donet je zaključak

Objavljeno

-

Foto: Kurir

Profesor dr Tiodorović u Vranju održao sastanak sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem i predstavnicima vranjskog zdravstva


Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološke situacije na teritoriji grada. Gradski štab za vanredne situacije nakon sastanka doneo je zaključak o potrebi prelaska pojedinih škola na onlajn nastavu. Zaključak je upućen Ministarstvu prosvete radi dobijanja saglasnosti.

Profesor dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba Vlade RS za suzbijanje epidemije korona virusa održao je danas sastanak sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem sa saradnicima i predstavnicima Zdravstvenog centra, Zavoda za javno zdravlje Vranje, inspekcijskih službi i policijske uprave.

Gradski štab za vanredne situacije nakon sastanka, a na osnovu statističkih podataka Zavoda za javno zdravlje Vranje o broju obolelih učenika i nastavnika na teritoriji grada Vranja, doneo je zaključak o potrebi prelaska pojedinih škola na onlajn nastavu. Prema tom zaključku, od sutra, 11. februara, učenici svih srednjih škola i učenici pojedinih osnovnih škola od 5. do 8. razreda i to: OŠ ,,Vuk Karadžić”, OŠ ,,Radoje Domanović”, OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj” i OŠ ,,Petar I Oslobodilac” u Korbevcu bi trebali da pređu na onlajn nastavu.

Zaključak je upućen Ministarstvu prosvete radi dobijanja saglasnosti. Gradski štab za vanredne situacije doneo je i zaključak o pojačanju nadzora inspekcijskih službi i policijske uprave na poštovanju propisanih mera u narednom periodu.Donet je i zaključak o ponovnom aktiviranju stručno- perativnih timova, koji će takođe vršiti nadzor i kontrolu poštovanja epidemioloških mera.

Advertisement

OPREZ VOZAČI: U večernjim časovima se očekuje promena sa kišom i sa snegom


Izvor: Espreso

Društvo

OVAKVO NEŠTO NIJE VIĐENO NA NEBU IZNAD SRBIJE! Ljudi masovno SLIKALI, prizor ostavio sve u ČUDU (FOTO)

Objavljeno

-

Objavio

Mesec, Foto: Espreso

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca


Tokom večeri na nebu iznad Srbije mogao se videti koncentrični krug oko Meseca, koji je sudeći po objavama zbunio mnoge korisnike društvenih mreža.

Građani iz cele Srbije javljaju da su primetili čudan krug oko meseca.

Međutim, reč je o fenomenu koji se stručno naziva „halo efekat“.

Mesečev halo i mesečeva korona nastaju na sličan način kao i duga – prelamanjem svetlosti na kristalima leda ili kapljicama vode u gornjim slojevima atmosfere.

Advertisement

Halo ima oblik velikog prstena koji okružuje Mesec.

Nastaje prelamanjem svetlosti Meseca na kristalima leda u oblacima na velikim visinama. Mehanizam nastanka ovih kristala leda nije u potpunosti poznat ali svi oni imaju približno isti oblik šestougla i slične dimenzije.

Nastaju u cirusima, oblacima koji se nalaze na visini od oko 6000 metara, brzim zaleđivanjem kapljica vode.
Izvor: Espreso
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h