Connect with us

Društvo

Odloženo saslušanje svedoka: Trebali da svedoče protiv đaka koji su MUČILI NASTAVNICU u Tehničkoj školi

Objavljeno

-

Ilustracija, Foto: Printscreen, Društvene mreže

Ovaj maloletnik, koji se, inače procesuira pred Višim sudom u Kruševcu, nije mogao da bude saslušan, jer jedan od roditelja nije mogao da prisustvuje saslušanju


Saslušanje svedoka incidenta, koji se u Tehničkoj školi u Trsteniku odigrao prošlog novembra, odloženo je danas pred Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu, navode Novosti.

Danas je u okviru istražnih radnji u postupku, gde je osumnjičen M. M. (18), đak koji je snimao izmicanje stolice profesorki Mariji Stevanović, trebalo da bude saslušan drugi učesnik incidenta, ali kao svedok – I. K. (16). Ovaj maloletnik, koji se, inače procesuira pred Višim sudom u Kruševcu, nije mogao da bude saslušan, jer jedan od roditelja nije mogao da prisustvuje saslušanju.

Doneta je odluka da se saslušanje odloži za 21. mart.

U međuvremenu je iz Niša pristiglo i mišljenje veštaka o zrelosti osumnjičenog M. M.(18). Veštaci su procenili da je M. M. nezreo za svoj uzrast što znači da mu se, ukoliko dođe do suđenja, može suditi pred Osnovnim sudom u Trsteniku, ali samo po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela, a ne po Krivičnom zakonu.

Advertisement

Drugim rečima, M. M. jeste krivično odgovoran, ali ne može biti kažnjen po zakonu koji se primenjuje punoletnike. Očekuje se da nakon saslušanja svedoka, bude doneta odluka o podnošenju optužnog predloga ili odbačaju krivične prijave.

M. M. je zajedno sa N. Ž. (17), đakom koji je snimao incident, kažnjen ukorom Nastavničkog veća i jedinicom iz vladanja.

Obojica su nastavili da pohađaju školu, a nastavi se vratila i oštećena u slučaju, profesorka engleskog jezika.

Učenik I. K, koji danas nije saslušan, ispisao se iz škole dan pre nego da Nastavničko veće prvi put razmatra status svih učesnika incidenta u učionici.

Izvor: Espreso

Advertisement

Društvo

OD DANAS MOŽETE DA KUPITE TAG UREĐAJE U POŠTAMA, A EVO KAKO SE KORISTE: Putarina će vam biti JEFTINIJA!

Objavljeno

-

Objavio

Naplatna rampa, Foto: Aleksandra Čolić

Pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ za naplatu putarine Darko Savić kazao je da će se TAG uređaju poštama prodavati po ceni od 2.022 dinara, a namenjen je isključivo za putnička vozila fizičkih lica


Građani Srbije od danas mogu da uređaje za elektronsku naplatu putarine, tzv. TAG uređaje, kupe i na šalterima pošta širom Srbije, najavio je juče ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

– U Srbiji trenutno ima 2,8 miliona registrovanih automobila, a pre 10 godina bilo ih je 1,8 miliona. Zato smo potpisali ugovor da uređaji za elektronsku naplatu putarine mogu da se kupuju i u poštama, a brzo ćemo omogućiti i u drugim maloprodajnim objektima – kazao je Vesić na Sajmu automobila nakon potpisivanja ugovora između „Pošte Srbije“ i „Puteva Srbije“ i dodao:

– U Srbiji trenutno oko 50 odsto vozača koristi TAG uređaje i na naplatnim rampama gde se koriste nema gužvi, zato je važno da stimulišemo što veći broj ljudi da koristi elektronsku naplatu putarine.

Podsetio je i da je Vlada Srbije nedavno donela odluku o povećanju cena putarine od 1. aprila za 14 odsto, ali i da je za elektronsku naplatu putarinu cena povećana za osam odsto.

Advertisement
Nastavi sa čitanjem

NAJČITANIJE 48h